< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1919 • 0812    DE GOLDNERSE


Sinds Perry Rhodan in het jaar 1288 van de nieuwe galactische tijdrekening de geheimzinnige brug in de oneindigheid heeft betreden, werd hij betrokken bij gebeurtenissen van grote betekenis. Met zijn vriend Reginald Bull komt hij bijvoorbeeld terecht in de galaxie Plantagoo, waar hij op het nippertje een galactische oorlog kan voorkomen.

Rhodan begrijpt dat de mensheid opnieuw gevangen zit in het spanningsveld tussen kosmische machten en een rol moet spelen in een conflict, waarvan het bestaan tot nu toe niet eens werd vermoed.

Een partij in het conflict is de Thoregon coalitie die zich inzet voor de vrede in de kosmos en de vrijheid van individuen. Tot de coalitie behoren zes verschillende volken uit verschillende galaxies - sinds kort is het Terraanse volk één van die zes.

Over de tegenstander is weinig bekend, alleen dat hij een handlanger heeft, Shabazza, die in meerdere galaxies groot onheil heeft aangericht, ook in de Melkweg.

Om een einde te maken aan de activiteiten van Shabazza moet Rhodan, de zesde bode van Thoregon, eerst zijn oude ruimteschip terugveroveren, de SOL. Daarvoor vliegen Rhodan en zijn vrienden naar de galaxie Whirlpool, waar ze de Goldnerse treffen ...


Perry Rhodan en zijn begeleiders vinden, sneller dan verwacht, reële sporen van Terranen in een vreemde dubbelgalaxie. Nu is het zaak, zo snel mogelijk contact met hen op te nemen.


Oorspronkelijke titel: Die Goldnerin

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): volken van de galaxie Puydor: tijdduiker van de chronauten door Günter Puschmann

Nederlandse vertaling:  H. BrownOndertitel: tussenstation op Leilanz XI – ze vinden een belangrijk spoor.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Leilanz-stelsel – april 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Eismer Störmengord – De bevingsonderzoeker ontmoet een Goldnerse. Mondra Diamond – De voormalige agente is werkzaam als agente. Perry Rhodan – De Terraan ziet een belangrijk spoor. Poulton Kreyn – De Ertruser ontwikkelt vriendschappelijke gevoelens. Tautmo Aagenfelt – De hyperfysicus groeit boven zichzelf uit.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende