Puydor, Artirur-stelsel – maart/april 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1918 • 0811    DE DROOM VAN DE NEVEVERS


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Gucky, Julian Tifflor, Michael Rhodan, Upesamee, Orsidenda, Lovo Kasistan.


Terwijl Perry Rhodan als de nieuwe zesde bode van de Thoregon Coalitie probeert, de malversaties van Shabazza tegen te werken en zijn oude ruimteschip SOL zoekt, zijn de oude kameraden van de Terranen in volledig andere problemen verwikkeld. We hebben het dan over de Haloeter Icho Tolot, de muisbever Gucky en de twee Terranen Michael Rhodan en Julian Tiffior. Het viertal verdween onder mysterieuze omstandigheden uit de Lokale Groep en werd verplaatst naar het Puydor-stelsel.

Hun geheimzinnige opdrachtgever is Shabazza - hoewel de vier dragers van een cellenactiveerder niet kunnen weten, dat die in andere delen van het universum als de vijand van de Thoregon Coalitie en de mensheid actief is. Hij heeft het viertal erop uitgestuurd om een wezen met de naam Jii'Nevever te bevrijden, dat vroeger bekend stond onder de naam Droomster van Puydor.

De bevrijding van de droomster lukt, maar Jii'Nevever is niet direct geneigd, gehoor te geven aan de bevelen van Shabazza. Het is nu haar doel, de macht in Puydor te consolideren en dan naar de Melkweg te vertrekken om dat sterrenstelsel haar wil op te leggen.

Icho Tolot, Julian Tiffior en Gucky konden zich van de invloed van Shabazza bevrijden, ook hun vlucht van Curayo lukte, de planeet van Jii'Nevever. Michael Rhodan blijft echter in de macht van de Droomster achter.

De drie activeerderdragers zoeken naar een oplossing voor de gebeurtenissen. Ze vliegen naar Ketchorr, de planeet waar Jii'Nevever haar oorsprong heeft. Een mentaal contact moet hen daar antwoord op hun vragen geven: DE DROOM VAN DE NEVEVERS...


Enkele achtergronden zijn opgelost, de drie dragers van een cellenactiveerder weten nu, hoe de Droomster van Puydor is ontstaan. En opnieuw lukte het, te ontsnappen aan Michael Rhodan, hun vroegere vriend en huidige tegenstander.


In de volgende aflevering uit de Perry Rhodan-reeks keren we terug naar Perry Rhodan zelf. De Terraan bevindt zich met zijn begeleiders nog steeds aan boord van het ruimteschip van een bevingsonderzoeker. Het komt tot een eigenaardige ontmoeting.


Oorspronkelijke titel: Der Träum der Nevever

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn