< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1918 • 0811    DE DROOM VAN DE NEVEVERS


Terwijl Perry Rhodan als de nieuwe zesde bode van de Thoregon coalitie probeert, de malversaties van Shabazza tegen te werken en zijn oude ruimteschip SOL zoekt, zijn de oude kameraden van de Terranen in volledig andere problemen verwikkeld. We hebben het dan over de Haloeter Icho Tolot, de muisbever Gucky en de twee Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor. Het viertal verdween onder mysterieuze omstandigheden uit de Lokale Groep en werd verplaatst naar het Puydor-stelsel.

Hun geheimzinnige opdrachtgever is Shabazza - hoewel de vier dragers van een cellenactiveerder niet kunnen weten, dat die in andere delen van het universum als de vijand van de Thoregon coalitie en de mensheid actief is. Hij heeft het viertal erop uitgestuurd om een wezen met de naam Jii'Nevever te bevrijden, dat vroeger bekend stond onder de naam droomster van Puydor.

De bevrijding van de droomster lukt, maar Jii'Nevever is niet direct geneigd, gehoor te geven aan de bevelen van Shabazza. Het is nu haar doel, de macht in Puydor te consolideren en dan naar de Melkweg te vertrekken om dat sterrenstelsel haar wil op te leggen.

Icho Tolot, Julian Tifflor en Gucky konden zich van de invloed van Shabazza bevrijden, ook hun vlucht van Curayo lukte, de planeet van Jii'Nevever. Michael Rhodan blijft echter in de macht van de droomster achter.

De drie activeerderdragers zoeken naar een oplossing voor de gebeurtenissen. Ze vliegen naar Ketchorr, de planeet waar Jii'Nevever haar oorsprong heeft. Een mentaal contact moet hen daar antwoord op hun vragen geven: de droom van de Nevevers ...


Enkele achtergronden zijn opgelost, de drie dragers van een cellenactiveerder weten nu, hoe de droomster van Puydor is ontstaan. En opnieuw lukte het, te ontsnappen aan Michael Rhodan, hun vroegere vriend en huidige tegenstander.

In de volgende aflevering uit de Perry Rhodan-reeks keren we terug naar Perry Rhodan zelf. De Terraan bevindt zich met zijn begeleiders nog steeds aan boord van het ruimteschip van een bevingsonderzoeker. Het komt tot een eigenaardige ontmoeting.


Oorspronkelijke titel: Der Träum der Nevever

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: een volk zal een superintelligentie worden – Gucky beleeft het Ashgavanogh.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Artirur-stelsel – maart/april 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Gucky en Julian Tifflor – Drie cellenactiveerderdragers op het spoor van Jii'Nevever. Michael Rhodan – De vazal van de droomster jaagt op voormalige vrienden. Upesamee – Een Nevever wordt vredesmissionaris. Orsidenda – Een wetenschapper wordt verloskundige. Lovo Kasistan – Een machtige krijgsheer van de Varmiren.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende