Puydor, Angeemo-stelsel, Artirur-stelsel – maart 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1917 • 0810    DE RAADSELS VAN KETCHORR


Hoofdpersonen: Icho Tolot, Hotch-Kotta, Gucky, Julian Tifflor, Die Mutter.


Terwijl Perry Rhodan als nieuwe zesde bode van Thoregon probeert, de machinaties van Shabazza te bestrijden en zijn oude ruimteschip SOL terug te vinden, zijn al zijn strijdmakkers in geheel andere problemen verwikkeld. Hiermee worden de Haloeter Icho Tolot, de Ilt Gucky en de twee Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor bedoeld. Ze verdwenen alle vier op duistere wijze uit de omgeving van de eigen Melkweg, om naar de vreemde galaxie Puydor te worden verplaatst.

Hun mysterieuze opdrachtgever is Shabazza - van wie de vier activeerderdragers niet kunnen vermoeden, dat hij als vijand van de mensheid actief is. Hij heeft de Galaxers eropuit gestuurd om een wezen te bevrijden, dat naar de naam Jii'Nevever luistert, en destijds onder de naam Droomster van Puydor bekend stond.

De bevrijding op de planeet Curayo slaagt, en de tijdvelden, waartussen de droomster duizenden jaren gevangenzat, storten in.

Jii'Nevever is echter niet van plan, de bevelen van Shabazza en zijn vier onvrijwillige helpers zonder verzet op te volgen. Ze kan pas na een dromenoorlog door Shabazza worden onderworpen.

Icho Tolot, Julian Tifflor en Gucky bevrijden zichzelf van Shabazza's invloed. Ze slagen erin, Curayo te ontvluchten - Michael Rhodan blijft echter als helper van Jii'Nevever achter. De drie andere activeerderdragers gaan op zoek naar een oplossing voor de raadsels van Ketchorr ...


Op de planeet Ketchorr leven er weliswaar Nevevers, maar die hebben geen enkele herinnering aan Jii'Nevever. Althans, dat lijkt zo. Dan beginnen ze aan hun Ashgavanogh - en dromen hun eigen droom.


Oorspronkelijke titel: Die Rätsel von Ketchorr

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema