Puydor, Minzant-stelsel – maart 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1916 • 0809    OORLOG VAN DE DROMEN


Hoofdpersonen: Gucky, Icho Tolot, Michael Rhodan, Jii'Nevever, Shabazza, Julian Tifflor.


Terwijl Perry Rhodan als nieuwe zesde bode van Thoregon probeert, de intrigant Shabazza te ontmoeten en zijn oude ruimteschip SOL terug te vinden, zijn oude lotgenoten van de Terraan op andere plaatsen van het universum in geheel andere problemen verwikkeld.

Het betreft de Haloeter Icho Tolot, de Ilt Gucky evenals de beide Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor. Alle vier verdwenen op nog onbekende wijze uit de omgeving van de Melkwegthuishaven en werden naar de vreemde galaxie Puydor verplaatst.

Hun geheimzinnige opdrachtgever is Shabazza - waarbij de vier activeerderdragers nog helemaal niet kunnen weten dat deze gelijktijdig actief is als vijand van de mensheid. Hij heeft hen erop uitgestuurd om een wezen met de naam Jii'Nevever te bevrijden. Dit wezen was vroeger onder de naam Droomster van Puydor bekend.

De bevrijding op de planeet Curayo lukt en de tijdvelden, waartussen de droomster duizenden jaren was gevangen, storten in. Jii'Nevever is echter niet van plan, zonder tegenspraak de bevelen van Shabazza en zijn vier onvrijwillige helpers op te volgen. De droomster verzet zich tegen Shabazza en stuurt de activeerderdragers haar influisteringen. De oorlog van de dromen breekt uit ...


Op het laatste ogenblik lukte het Julian Tifflor, Gucky en Icho Tolot uit de directe omgeving van de Droomster van Puydor te vluchten. Michael Rhodan bleef achter, want het lukte niet om de Terraan uit de geestelijke omklemming van Shabazza te bevrijden.

De volgende stappen van de activeerderdragers zijn onduidelijk. Eerst dienen ze voor een basis in de vreemde galaxie te zorgen - en vervolgens moeten ze proberen, de thuisweg naar de Melkweg te vinden. Of dienen ze eerst het gevecht met Jii'Nevever aan te gaan?


Oorspronkelijke titel: Krieg der Träume

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong