< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1916 • 0809    OORLOG VAN DE DROMEN


Terwijl Perry Rhodan als nieuwe zesde bode van Thoregon probeert, de intrigant Shabazza te ontmoeten en zijn oude ruimteschip SOL terug te vinden, zijn oude lotgenoten van de Terraan op andere plaatsen van het universum in geheel andere problemen verwikkeld.

Het betreft de Haloeter Icho Tolot, de Ilt Gucky evenals de beide Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor. Alle vier verdwenen op nog onbekende wijze uit de omgeving van de Melkwegthuishaven en werden naar de vreemde galaxie Puydor verplaatst.

Hun geheimzinnige opdrachtgever is Shabazza - waarbij de vier activeerderdragers nog helemaal niet kunnen weten dat deze gelijktijdig actief is als vijand van de mensheid. Hij heeft hen erop uitgestuurd om een wezen met de naam Jii'Nevever te bevrijden. Dit wezen was vroeger onder de naam droomster van Puydor bekend.

De bevrijding op de planeet Curayo lukt en de tijdvelden, waartussen de droomster duizenden jaren was gevangen, storten in. Jii'Nevever is echter niet van plan, zonder tegenspraak de bevelen van Shabazza en zijn vier onvrijwillige helpers op te volgen. De droomster verzet zich tegen Shabazza en stuurt de activeerderdragers haar influisteringen. De oorlog van de dromen breekt uit ...


Op het laatste ogenblik lukte het Julian Tifflor, Gucky en Icho Tolot uit de directe omgeving van de droomster van Puydor te vluchten. Michael Rhodan bleef achter, want het lukte niet om de Terraan uit de geestelijke omklemming van Shabazza te bevrijden.

De volgende stappen van de activeerderdragers zijn onduidelijk. Eerst dienen ze voor een basis in de vreemde galaxie te zorgen - en vervolgens moeten ze proberen, de thuisweg naar de Melkweg te vinden. Of dienen ze eerst het gevecht met Jii'Nevever aan te gaan?


Oorspronkelijke titel: Krieg der Träume

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: duel op Curayo – het gevecht om een galaxie begint.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Minzant-stelsel – maart 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky – De muisbever jaagt een droom na. Icho Tolot – De Haloeter zit de Ilt dicht op de huid. Michael Rhodan – De Terraan blijft star en standvast. Jii'Nevever – de droomster wil nog Puydor nog haar doel opgeven. Shabazza – De gevleugelde toont zijn macht. Julian Tifflor – De Terraan ziet zichzelf als Puydor's veroveraar.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende