< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1915 • 0808    HEERSERES OVER DE DROMEN


Vanaf eind 1289 nieuwe galactische tijdrekening is Perry Rhodan de zesde bode van de Thoregon coalitie. Thoregon wordt bedreigd door een onbekende tegenstander wiens handlanger Shabazza de Tolkanders ertoe bracht, miljarden weldenkende wezens in de Melkweg te doden.

Rhodan en zijn vrienden zoeken een spoor van Shabazza. Men besluit dat de Sol, het legendarische haltervormige schip, dat voor het laatst in de dubbelgalaxie Whirlpool is gezien, het officiële schip van de zesde bode moet worden.

Perry Rhodan zoekt het schip en komt terecht in een dubbelgalaxie die wordt bedreigd door gevaarlijke bevingen. Wat hij niet kan weten, is dat er in deze galaxie 200.000 Terranen leven die door een verkeerde schakeling van het Heliotische bolwerk naar Whirlpool zijn verplaatst.

Vier andere dragers van een cellenactiveerder worden elders met heel andere problemen geconfronteerd: de Haloeter Icho Tolot, de Ilt Gucky en de twee Terranen Michael Rhodan en Julian Tifflor. Ze bevinden zich in de galaxie Puydor, zonder te weten hoe ze daar zijn gekomen. Ze zijn gestuurd door een geheimzinnige opdrachtgever om het wezen Jii'Nevever te zoeken; ze kennen het als de heerseres over de dromen ...


Wat is realiteit en wat is droom? Wat er zich bij Gucky aftekent, schijnt dat ook bij zijn drie begeleiders te doen: de grenzen tussen de bewustzijnsniveaus verschuiven, niets is meer hetzelfde. Een oorlog van de dromen begint.


Oorspronkelijke titel: Herrin der Träume

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Ralph Voltz

Plantekening (Duits exclusief): Ce Rhioton's arsenaal op Galorn door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: in de ban van Jii'Nevever – de muisbever vindt een relikwie.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Minzant-stelsel – maart 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Gucky – De muisbever start een veldtocht. Pahdan-Ba – De afgezant uit het volk Zwyrider heeft informatie. Icho Tolot – De Haloeter legt het af tegen boeien van howalgonium. Jii'Nevever – de droomster mobiliseert haar krachten in de strijd om Puydor. Shabazza – De onbekende stuurt zijn strijdkrachten.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende