< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1914 • 0807    SMELTKROES KRISTAN


Sinds het eind van het jaar 1289 NGT is Perry Rhodan actief als de zesde bode van de Thoregon coalitie. En deze wordt door een tot op heden onbekende vijand bedreigd, die gebruikmaakt van een handlanger die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza zette de Tolkanders tot de invasie van de Melkweg aan, waardoor er miljarden intelligente wezens de dood vonden.

Een aanwijzing vormt de SOL, het voormalige Terraanse halterruimteschip dat voor het laatst in het dubbele sterrenstelsel Whirlpool werd gezien. De SOL moet het officiële ruimteschip van de zesde bode worden dus moet Perry Rhodan dat schip zien te vinden. Alleen kon de Terraan op dit vlak nog maar weinig vooruitgang boeken.

De mensen op de Aarde kunnen niets weten over de activiteiten van Rhodan. En zeker niet de mensen, die na de explosie van de Heliotische bolwerken in vreemde galaxies zijn gestrand.

Onder hen zijn ook de bewoners van het stadsdeel Terrania-Zuid. Ze moeten in de galaxie DaGlausch en op de planeet Thorrim in vrede zien te leven met hun nieuwe omgeving. Een aanval door Dsjerro-troepen kon nog net worden afgeslagen. Nu gaat het erom, een nieuw leven onder vreemde sterren te beginnen.

Nadat er voor de 200.000 mensen van het stadsdeel een nieuwe burgermeester is gekozen, begint men handelsbetrekkingen aan te knopen. Het eerste ruimteschip vertrekt de wijde ruimte in - en de bemanning bereikt de smeltkroes Kristan ...


De eerste handelsbetrekkingen konden met succes worden aangeknoopt. De natie Alashan heeft de eerste stappen gezet om in het vreemde sterrenstelsel het overleven van de 200.000 mensen veilig te stellen.

In de volgende aflevering uit de Perry Rhodan-reeks gaan we naar het Puydor-stelsel. Daar, op de planeet Curayo, zijn nog steeds de galaxers Icho Tolot, Gucky, Julian Tifflor en Michael Rhodan.


Oorspronkelijke titel: Schmeltztiegel Kristan

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Terranen op de handelswereld – in het spanningsveld van de machten.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Kromsoe-stelsel – februari/maart 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Fee Kellind – De TLD-agente knoopt eerste handelscontacten aan. Benjameen van Jacinta – De jonge Arkonide droomt van zwarte vogels. Guarant – De leider van een misdaadorganisatie bespeurt een vette buit. Tuck Mergenburgh – Technicus aan boord van de GOOD HOPE III. Sprwll en Ilkan – Aanhangers van de Guaranteka.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende