DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – november 1289 tot februari 1290 NGT (4876 tot 4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1912 • 0805    DE MAN MET DE HOGE HOED


Hoofdpersonen: Jedder Colusha, Darne Colusha, Earth en China, Gia de Moleon, Alaska Saedelaere, Stendal Navajo.


Sinds Perry Rhodan de Brug van de oneindigheid heeft betreden, raakte de mensheid opnieuw betrokken bij de conflicten van kosmische machten. Bovendien is Perry Rhodan sinds het eind van het jaar 1289 NGT actief als de zesde bode van de Thoregon Coalitie.

En die coalitie wordt door een tot op heden onbekende vijand bedreigd. Die vijand maakt gebruik van een handlanger, die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza zette de Tolkanders tot de invasie van de Melkweg aan, waardoor miljarden intelligente wezens de dood vonden.

Als Perry Rhodan en zijn kameraden daar iets tegen willen doen, zullen ze eerst het spoor van die Shabazza moeten zien te vinden. Een aanwijzing vormt de SOL, het voormalige Terraanse halterruimteschip dat voor het laatst in het dubbele sterrenstelsel Whirlpool werd gezien. De SOL moet het officiële ruimteschip van de zesde bode worden. Alleen kon de Terraan op dit vlak nog maar weinig vooruitgang boeken.

De mensen op de Aarde kunnen niets weten over de activiteiten van Rhodan. En al zeker niet de mensen, die na de explosie van de Heliotische Bolwerken in vreemde sterrenstelsels terechtkwamen.

Onder hen zijn ook de bewoners van het stadsdeel Terrania-Zuid. Terwijl op de plek van hun stadsdeel op de Aarde de gewelddadige Dsjerro's materialiseerden, kwamen de mensen terecht op de planeet Thorrim in de galaxie DaGlausch.

Een aanval door een Dsjerro-troep kon nog net worden afgeslagen. Maar nu gaat het erom, een nieuw leven onder vreemde sterren te beginnen. Een belangrijk rol daarbij speelt de man met de hoge hoed ...


Het samenleven tussen mensen en Thorrimers wordt door de eerste contacten een stuk gemakkelijker. Nadat de factordamp-barrière is verdwenen, hebben de Terranen weinig keuze en moeten ze zich instellen op een permanent verblijf in de galaxie DaGlausch.


Oorspronkelijke titel: Die Flotte der Feiglinge

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: O. Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. Brown