< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1912 • 0805    DE MAN MET DE HOGE HOED


Sinds Perry Rhodan de brug van de oneindigheid heeft betreden, raakte de mensheid opnieuw betrokken bij de conflicten van kosmische machten. Bovendien is Perry Rhodan sinds het eind van het jaar 1289 NGT actief als de zesde bode van de Thoregon coalitie.

En die coalitie wordt door een tot op heden onbekende vijand bedreigd. Die vijand maakt gebruik van een handlanger, die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza zette de Tolkanders tot de invasie van de Melkweg aan, waardoor miljarden intelligente wezens de dood vonden.

Als Perry Rhodan en zijn kameraden daar iets tegen willen doen, zullen ze eerst het spoor van die Shabazza moeten zien te vinden. Een aanwijzing vormt de SOL, het voormalige Terraanse halterruimteschip dat voor het laatst in het dubbele sterrenstelsel Whirlpool werd gezien. De SOL moet het officiële ruimteschip van de zesde bode worden. Alleen kon de Terraan op dit vlak nog maar weinig vooruitgang boeken.

De mensen op de Aarde kunnen niets weten over de activiteiten van Rhodan. En al zeker niet de mensen, die na de explosie van de Heliotische bolwerken in vreemde sterrenstelsels terechtkwamen.

Onder hen zijn ook de bewoners van het stadsdeel Terrania-Zuid. Terwijl op de plek van hun stadsdeel op de Aarde de gewelddadige Dsjerro's materialiseerden, kwamen de mensen terecht op de planeet Thorrim in de galaxie DaGlausch.

Een aanval door Dsjerro-troepen kon nog net worden afgeslagen. Maar nu gaat het erom, een nieuw leven onder vreemde sterren te beginnen. Een belangrijk rol daarbij speelt de man met de hoge hoed ...


Het samenleven tussen mensen en Thorrimers wordt door de eerste contacten een stuk gemakkelijker. Nadat de factordamp-barrière is verdwenen, hebben de Terranen weinig keuze en moeten ze zich instellen op een permanent verblijf in de galaxie DaGlausch.


Oorspronkelijke titel: Der Zylinder-Mann

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de barrière valt – contact tussen mensen en Thorrimers.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer-stelsel – november 1289 NGT tot februari 1290 NGT (4876 - 4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jedder Colusha – Een computerspecialist wordt met tegenzin een boodschapper. Darne Colusha – Jedder's vrouw heeft toch voor vele dingen begrip. Earth en China – Een kind veroorzaakt door het najagen van een hond diplomatieke problemen. Gia de Moleon – De TLD-cheffin probeert om het leven te organiseren in het afgesneden stadsdeel. Standal Navajo – De man met de cilinderhoed.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende