< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1911 • 0804    DE VLOOT VAN DE LAFAARDS


Vanaf het moment dat Perry Rhodan de geheimzinnige brug in de oneindigheid heeft betreden, is de mensheid steeds meer betrokken geraakt bij een conflict tussen kosmische machten. Bovendien heeft Rhodan een missie als zesde bode van Thoregon.

Thoregon wordt bedreigd door een onbekende tegenstander wiens handlanger Shabazza de Tolkanders ertoe bracht, miljarden denkende wezens in de Melkweg te doden.

Perry Rhodan en zijn vrienden zoeken een spoor van Shabazza. Men besluit dat de SOL, het legendarische haltervormige schip, dat voor het laatst in de dubbelgalaxie Whirlpool is gezien, het officiële schip van de zesde bode moet worden.

De mensen op Terra en zij die door de explosie van de Heliotische bolwerken naar onbekende galaxies werden verbannen, weten niets van dit alles. Zo ook de bewoners van de stadswijk Terrania-Zuid, die naar de galaxie DaGlausch werden verplaatst, waar ze het moeilijk hebben op de planeet Thorrim. De Terranen hebben maar een mogelijkheid zich tegen de aanvallen van de Dsjerro's te verdedigen: gebruik maken van de vloot van de lafaards ...


De bluf werkte: de vloot van de lafaards heeft de Dsjerro's op de vlucht gejaagd. De Terraanse stadswijk in de onbekende galaxie is gered, maar het lijkt erop dat de mensen van Alashan zich op een lang verblijf onder de vreemde zon moeten voorbereiden.


Oorspronkelijke titel: Die Flotte der Feiglinge

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Oliver Johanndrees

Plantekening (Duits exclusief): 'DRYTORN-B-raket' - ruimteschip van de Setchenen (volken van de galaxie Salmenghest) door Lars Bublitz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: alleen een handvol Terranen – ze verdedigen een zonnestelsel.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer – oktober/november 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Mandreko Tars – De Terraanse dief blijft graag onzichtbaar. Jar Makromeer – De stadhouder van de Thorrimer-koning wordt diplomatisch. Gia de Moleon – De TLD-cheffin probeert een stad te besturen. Alaska Saedelaere – De cellenactiveerderdrager mobiliseert iets tegen de Dscherro. Benjameen van Jacinta – De jonge Arkonide droomt over Dscherro-aanvallen. Tim Routhioruke – Een Terraanse piloot.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende