< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1910 • 0803    GESTRAND OP THORRIM


Sinds Perry Rhodan de brug in de oneindigheid heeft betreden, raakte de mensheid opnieuw betrokken bij de conflicten van kosmische machten. Bovendien is Perry Rhodan sinds het eind van het jaar 1289 NGT actief als de zesde bode van de Thoregon coalitie,

En die Thoregon wordt door een tot op heden onbekende vijand bedreigd. Die vijand maakt gebruik van een handlanger, die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza zette de Tolkanders tot de invasie van de Melkweg aan, waardoor er miljarden intelligente wezens de dood vonden.

Als Perry Rhodan en zijn kameraden iets daartegen willen doen, zullen ze eerst het spoor van die Shabazza moeten zien te vinden. Een aanwijzing vormt de SOL, het voormalige Terraanse halterruimteschip dat voor het laatst in het dubbele sterrenstelsel Whirlpool werd gezien. De SOL moet het officiële ruimteschip van de zesde bode worden. Alleen kon de Terraan op dit vlak nog maar weinig vooruitgang boeken.

De mensen op de Aarde kunnen niets weten over de activiteiten van Rhodan. En al zeker niet de mensen, die na de explosie van de Heliotische bolwerken in vreemde sterrenstelsels terechtkwamen.

Onder hen zijn ook de bewoners van het stadsdeel Terrania-Zuid. Terwijl op de plek van hun stadsdeel op de Aarde de gewelddadige Dsjerro's materialiseerden, kwamen de mensen terecht op een tot op heden onbekende plek. Ze zijn gestrand op Thorrim ...


De mensen in Alashan worden ineens met meerdere problemen geconfronteerd: ze moeten vechten voor hun bestaan in een vreemde omgeving. Ze moeten contact maken met hun directe buren en erachter zien te komen, waar ze eigenlijk zijn beland - en ze moeten met enige zekerheid een brutale aanval van Dsjerro-troepen afslaan.


Oorspronkelijke titel: Gestrandet auf Thorrim

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: mensen uit Terrania – onder de sterren van een vreemden galaxie.


Locatie en tijdsruimte: DaGlausch, Thorrtimer – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jar Makromeer – De stadhouder probeert het lot van de Thorrimers te verzachten. Corn Markée – De koning van de Thorrimers leeft liever op de achtergrond. Alaska Saedelaere – De cellenactiveerderdrager wordt een gevangene van de Dscherro. Gia de Moleon – De cheffin van de Terraanse liga-dienst organiseert een stadsdeel. Bortusch – De Dscherro wordt aanvoerder van een kleine strijdgroep.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende