Salmenghest, Propter-stelsel – februari/maart 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1909 • 0802    DE BEVINGSONDERZOEKER


Hoofdpersonen: Eismer Störmengord, Perry Rhodan, Janthos, Bomicu Mes Gebertan.


Sinds Perry Rhodan de mysterieuze Brug in de oneindigheid betrad, is de Terraan opnieuw betrokken geraakt bij de conflicten tussen de kosmische machten. Hij kwam op het spoor van de Thoregon Coalitie, stuitte op de volkeren van de Galorners en de Nonggo's - en werd ten slotte in de Delta-ruimte van de Baolin-Nda ingewijd in de geheimen van de coalitie. Sinds het eind van het jaar 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening is Perry Rhodan zodoende als zesde bode in opdracht van Thoregon op pad.

En dit Thoregon wordt door een tot nog toe onbekende tegenstander belaagd. Zijn handlanger Shabazza gaf ondermeer de aanzet tot de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg miljarden intelligent,e wezens ombrachten. Zijn activiteiten zorgden er tevens voor, dat dood en verderf zich ook naar andere galaxies verplaatsten.

Als Perry Rhodan en zijn metgezellen daar iets aan willen doen, moeten ze eerst Shabazza opsporen. Een aanwijzing levert het voormalige Terraanse halterruimteschip SOL, dat het laatst in de dubbelgalaxie Whirlpool werd waargenomen.

Maar dan landt de kleine groep in de halve galaxie Salmenghest, raakt verzeild in een ketelbeving en kan maar op het nippertje aan het inferno ontkomen. Met hen vluchten de overlevenden van de ramp, wier leven slechts door Perry Rhodans ingrijpen werd gered. Daarbij komt de Terraan in contact met een merkwaardig wezen de Bevingsonderzoeker ...


De geschiedenis van de bevingsonderzoekers gaf nieuwe inzichten in het politieke en maatschappelijke systeem van de dubbelgalaxie DaGlausch, waarvan Salmenghest maar een klein gedeelte is. Om het spoor van de SOL te vinden, moet Perry Rhodan in elk geval eerst nog meer informatie verzamelen, die gegarandeerd ook naar het spoor van de mysterieuze Shabazza zal leiden.


Oorspronkelijke titel: Der Bebenforscher

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema