Salmenghest, Propter-stelsel – januari 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1908 • 0801    ASIEL IN DE IJSZEE


Hoofdpersonen: Zuunimalkhahen, Eismer Störmengord, Perry Rhodan, Om Verhaybb, Mondra Diamond.


Sinds Perry Rhodan de geheimzinnige Brug in de oneindigheid had betreden, raakte de Terraan steeds sterker bij de conflicten van de kosmische machten betrokken. Hij kwam op het spoor van de Thoregon Coalitie, hij kwam de volken van de Galorners en de Nonggo's tegen en in de Deltaruimte van de Baolin-Nda werd hij ten slotte ingewijd in de geheimen van de coalitie.

Nu is Perry Rhodan sinds kort onderweg in opdracht van Thoregon: Hij is de zesde bode. Daardoor is de mensheid tegen het einde van het jaar 1289 NGT opnieuw in het spanningsveld van kosmische machten werkzaam. Thoregon wordt door een tot dusver onbekende tegenstander bedreigd.

Zijn handlanger Shabazza gaf onder andere de aanzet tot de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg miljarden intelligente wezens doodden. En zijn activiteiten zorgden ervoor dat dood en vernietiging naar de andere galaxies werden gebracht.

Als Perry Rhodan en zijn metgezellen iets daartegen willen doen, moeten ze eerst op het spoor van Shabazza komen. Een aanwijzing daarvoor is de SOL, het voormalige Terraanse halterruimteschip, dat het laatst in de dubbelgalaxie Whirlpool werd gezien. De SOL moet het officiële schip van de zesde bode worden.

Vervolgens belandt de kleine groep echter in de galaxie Salmenghest, raakt in de ban van een ketelbeving en kan slechts op het laatste ogenblik aan het inferno ontkomen. Met hen vluchten de overlevenden van de catastrofe, voor wie er slechts één alternatief rest: het asiel in de ijszee ...


Dankzij zijn bemiddeling kon Perry Rhodan de resterende Setchenen van een definitieve ondergang redden. Zoals het er nu uitziet, kunnen de hagediswezens de toekomst weer enigszins hoopvol tegemoet zien.

Zolang de Terraan en zijn begeleiders echter vastzitten, kunnen ze niets doen. Behalve luisteren natuurlijk... De kleine bevingsonderzoeker vertelt zijn geschiedenis, die tegelijk een onderdeel van zijn galaxie is.


Oorspronkelijke titel: Asyl im Eismeer

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong