< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1908 • 0801    ASIEL IN DE IJSZEE


Sinds Perry Rhodan de geheimzinnige brug in de oneindigheid had betreden, raakte de Terraan steeds sterker bij de conflicten van de kosmische machten betrokken. Hij kwam op het spoor van de Thoregon coalitie, hij kwam de volken van de Galorners en de Nonggo's tegen en in de delta-ruimte van de Baolin-Nda werd hij ten slotte ingewijd in de geheimen van de coalitie.

Nu is Perry Rhodan sinds kort onderweg in opdracht van Thoregon: Hij is de zesde bode. Daardoor is de mensheid tegen het einde van het jaar 1289 NGT opnieuw in het spanningsveld van kosmische machten werkzaam. Thoregon wordt door een tot dusver onbekende tegenstander bedreigd.

Zijn handlanger Shabazza gaf onder andere de aanzet tot de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg miljarden intelligente wezens doodden. En zijn activiteiten zorgden ervoor dat dood en vernietiging naar de andere galaxies werden gebracht.

Als Perry Rhodan en zijn metgezellen iets daartegen willen doen, moeten ze eerst op het spoor van Shabazza komen. Een aanwijzing daarvoor is de SOL, het voormalige Terraanse halterruimteschip, dat het laatst in de dubbelgalaxie Whirlpool werd gezien. De SOL moet het officiële schip van de zesde bode worden.

Vervolgens belandt de kleine groep echter in de galaxie Salmenghest, raakt in de ban van een ketelbeving en kan slechts op het laatste ogenblik aan het inferno ontkomen. Met hen vluchten de overlevenden van de catastrofe, voor wie er slechts één alternatief rest: het asiel in de ijszee ...


Dankzij zijn bemiddeling kon Perry Rhodan de resterende Setchenen van een definitieve ondergang redden. Zoals het er nu uitziet, kunnen de hagediswezens de toekomst weer enigszins hoopvol tegemoet zien.

Zolang de Terraan en zijn begeleiders echter vastzitten, kunnen ze niets doen. Behalve luisteren natuurlijk... De kleine bevingsonderzoeker vertelt zijn geschiedenis, die tegelijk een onderdeel van zijn galaxie is.


Oorspronkelijke titel: Asyl im Eismeer

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: laatste uitweg is Propter – een volk is tot de ondergang gedoemd.


Locatie en tijdsruimte: Salmenghest, Propter-stelsel – januari 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Zuunimalkhahen – De bronvorst van de Propteren sluit zijn ogen. Eismer Störmengord – De bevingsonderzoeker uit het volk van de Goldner is stug. Perry Rhodan – De nieuwe zesde bode van Thoregon wil bemiddelen. Om Verhaybb – De commandante van de Setchenen zet alles op één kaart. Mondra Diamond – De voormalige agente gaat duiken.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende