Puydor, Minzant-stelsel – 1238, 1290 NGT (4825, 4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1907 • 0752    TIJD VAN PARADOXEN


Hoofdpersonen: Julian Tifflor, Michael Rhodan, Gucky, Icho Tolot, Jii'Nevever.


Als zesde bode van Thoregon heeft Perry Rhodan opdracht gekregen, de vrede en de individuele vrijheid in de kosmos te bevorderen. Maar de Thoregon Coalitie, en dus ook Rhodan en de mensheid, worden bedreigd door een onbekende tegenstander die gebruikmaakt van de diensten van Shabazza, die het de Terranen de laatste tijd zeer moeilijk heeft gemaakt: hij stookte de Tolkanders op, de Melkweg binnen te vallen en daar miljarden bewoners te doden, hij liet de Heliotische Bolwerken exploderen, zorgde ervoor dat Terranen naar andere galaxies werden geslingerd en dat de barbaarse Dsjerro's Terrania aanvielen.

Intussen zijn de Haloeter Icho Tolot en de muisbever Gucky door een onbekende macht naar de galaxie Puydor getransporteerd met een opdracht van een onbekende: op de planeet Curayo, waarop er verschillende tijdvelden bewegen, moeten ze een wezen bevrijden dat Jii'Nevever heet.

Tot hun grote verrassing ontmoeten Icho Tolot en Gucky Michael Rhodan op Curayo. De zoon van Perry Rhodan is vijftig jaar geleden uit de Melkweg verdwenen - maar in de tijdvelden zijn er voor hem 200 jaar verstreken. Bij het zoeken naar Jii'Nevever stoten de onsterfelijken op de tijd van paradoxen ...


Julian Tifflor ontsnapte uit zijn tijdgevangenis en ten slotte konden de dragers van een cellenactiveerder zelfs Jii'Nevever uit haar dromen bevrijden. Daarmee zijn echter de gevaren voor de vier Galaxers nog niet voorbij...

Intussen is Perry Rhodan in de galaxie Salmenghest beland. Nadat de planeet van de Setchenen door een verschrikkelijke ketelbeving onbewoonbaar is geworden, stevent de Terraan met miljoenen vluchtelingen - recht op een volgende ramp af, zo lijkt het althans.


Oorspronkelijke titel: Paradoxzeit

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown