< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1907 • 0752    TIJD VAN PARADOXEN


Als zesde bode van Thoregon heeft Perry Rhodan opdracht gekregen, de vrede en de individuele vrijheid in de kosmos te bevorderen. Maar de Thoregon coalitie, en dus ook Rhodan en de mensheid, worden bedreigd door een onbekende tegenstander die gebruikmaakt van de diensten van Shabazza, die het de Terranen de laatste tijd zeer moeilijk heeft gemaakt: hij stookte de Tolkanders op, de Melkweg binnen te vallen en daar miljarden bewoners te doden, hij liet de Heliotische bolwerken exploderen, zorgde ervoor dat Terranen naar andere galaxies werden geslingerd en dat de barbaarse Dsjerro's Terrania aanvielen.

Intussen zijn de Haloeter Icho Tolot en de muisbever Gucky door een onbekende macht naar de galaxie Puydor getransporteerd met een opdracht van een onbekende: op de planeet Curayo, waarop er verschillende tijdvelden bewegen, moeten ze een wezen bevrijden dat Jii'Nevever heet.

Tot hun grote verrassing ontmoeten Icho Tolot en Gucky Michael Rhodan op Curayo. De zoon van Perry Rhodan is vijftig jaar geleden uit de Melkweg verdwenen - maar in de tijdvelden zijn er voor hem 200 jaar verstreken. Bij het zoeken naar Jii'Nevever stoten de onsterfelijken op de tijd van paradoxen ...


Julian Tifflor ontsnapte uit zijn tijdgevangenis en ten slotte konden de dragers van een cellenactiveerder zelfs Jii'Nevever uit haar dromen bevrijden. Daarmee zijn echter de gevaren voor de vier Galaxers nog niet voorbij...

Intussen is Perry Rhodan in de galaxie Salmenghest beland. Nadat de planeet van de Setchenen door een verschrikkelijke ketelbeving onbewoonbaar is geworden, stevent de Terraan met miljoenen vluchtelingen - recht op een volgende ramp af, zo lijkt het althans.


Oorspronkelijke titel: Paradoxzeit

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Mourmalen (volken van de galaxie Shaogen-hemelrijk) (2) door Georg Joergens

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Julian Tifflor in de tijdval – de cellenactiveerderdragers zoeken de droomster.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Minzant-stelsel – 1238 NGT (4825 na Chr.), 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Julian Tifflor – De Terraan zit vast in een tijdval. Michael Rhodan – In de paradoxtijd splijt zijn identiteit zich langzaam maar zeker. Gucky – De Ilt herkent de vreemde ommekeer van zijn oude vriend. Icho Tolot – De Haloeter herkent de waarheid achter hun opdracht. Jii'Nevever – De droomster van Puydor moet worden bevrijd.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende