Puydor, Minzant-stelsel – februari 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1906 • 0751    ONTMOETING OP CURAYO


Hoofdpersonen: Gucky, Icho Tolot, Risson Essir, Torric, Norer.


Onlangs werd Perry Rhodan tot de zesde bode van Thoregon benoemd. Hij is momenteel onderweg uit naam van de coalitie, die zich inzet voor de vrijheid van de verschillende volkeren en de vrede in de kosmos. Tegen het eind van het jaar 1289 NGT - wat gelijk staat aan het jaar 4876 volgens de oude jaartelling - raken Perry Rhodan en de mensheid opnieuw betrokken bij gevaarlijke activiteiten. De Thoregon Coalitie wordt door een tot op heden onbekende vijand bedreigd.

Die vijand maakt gebruik van een handlanger, die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza zette de Tolkanders tot de invasie van de Melkweg aan, waardoor miljarden intelligente wezens de dood vonden. En hij zorgde ervoor, dat de Heliotische Bolwerken explodeerden, mensen van de Aarde elders in het universum strandden en de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van Terra konden aanvallen.

Icho Tolot, de Haloeter en Gucky, de muisbever, hebben uiteraard geen enkele weet van de gebeurtenissen in de Melkweg. Weliswaar was het duo nog getuige van het begin van het gevaar van de Tolkanders, maar toen verdwenen ze in het kleine Fornax-stelsel.

De beide dragers van een cellenactiveerder werden door een onbekende macht naar het Puydorstelsel getransporteerd met een opdracht, waarvan ze niet weten, van wie deze afkomstig is: ze moeten op de planeet Curayo een wezen met de naam Jii'Nevever bevrijden. Die planeet is gevaarlijk door de elkaar overlappende en constant bewegende tijdvelden.

Maar er staat Icho Tolot en Gucky nog iets anders te wachten - het is de ontmoeting op Curayo ...


Dat Torric, de Heer der Tijden, identiek is aan Michael Rhodan, de zoon van Perry Rhodan, kwam voor Icho Tolot en Gucky als een volslagen verrassing. Samen willen ze nu de opdracht uitvoeren, waarvoor ze waren weggestuurd: Jii'Nevever vinden en bevrijden. Het is echter de vraag, waar Julian Tifflor is. De Terraan verdween immers samen met Michael Rhodan.


Oorspronkelijke titel: Begegnung auf Curayo

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn