Puydor, Minzant-stelsel – januari/februari 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1905 • 0750    TUSSEN DE TIJDEN


Hoofdpersonen: Jengtschek, Kalmat, Gucky, Icho Tolot, Gerro Avva.


Perry Rhodan is tot zesde Bode van de Thoregon Coalitie benoemd. Hij is nu op pad in opdracht van deze coalitie, die opkomt voor de vrijheid van het individu en vrede in de kosmos.

Bijgevolg zijn Perry Rhodan en de mensheid tegen het eind van het jaar 1289 NGT opnieuw betrokken geraakt bij gevaarlijke verrichtingen van kosmische machten. De Thoregon Coalitie wordt door een, tot nog toe onbekende tegenstander bedreigd. Deze tegenstander maakt gebruik van de diensten van een handlanger, die zichzelf Shabazza noemt. Daaraan hebben de Terranen de rampzalige gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza heeft de stoot gegeven tot de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg miljarden intelligente wezens hebben gedood. En hij zorgde ervoor, dat de Heliotische Bolwerken explodeerden, er mensen van de Aarde naar andere galaxies werden geslingerd, in reactie waarop de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad Terrania aanvielen.

Icho Tolot, de Haloeter, en Gucky, de muisbever, hebben geen weet van de laatste gebeurtenissen in de Melkweg. Beiden hebben weliswaar nog het begin van de Tolkanderdreiging meegemaakt, maar zijn daarna in de kleine galaxie Fornax verdwenen.

De twee activeerderdragers werden door een onbekende macht naar de galaxie Puydor getransporteerd. Beiden hebben een opdracht, zonder te weten, wie hun deze heeft gegeven: ze moeten op de planeet Curayo een wezen bevrijden, dat Jii'Nevever heet. Maar deze planeet is bijzonder - want daarop gaan de meest uiteenlopende personen verloren tussen de tijden ...


In de wirwar van de zwervende tijdvelden kunnen ook ervaren activeerderdragers als Gucky en Icho Tolot nauwelijks hun weg vinden. Dat merken ze al direct bij hun eerste actie op Curayo. Maar hun opdracht drijft hen voort: het tweetal wil koste wat kost Jii'Nevever bevrijden.


Oorspronkelijke titel: Zwischen den Zeiten

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema