< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1905 • 0750    TUSSEN DE TIJDEN


Perry Rhodan is tot zesde Bode van de Thoregon coalitie benoemd. Hij is nu op pad in opdracht van deze coalitie, die opkomt voor de vrijheid van het individu en vrede in de kosmos.

Bijgevolg zijn Perry Rhodan en de mensheid tegen het eind van het jaar 1289 NGT opnieuw betrokken geraakt bij gevaarlijke verrichtingen van kosmische machten. De Thoregon coalitie wordt door een, tot nog toe onbekende tegenstander bedreigd. Deze tegenstander maakt gebruik van de diensten van een handlanger, die zichzelf Shabazza noemt. Daaraan hebben de Terranen de rampzalige gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza heeft de stoot gegeven tot de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg miljarden intelligente wezens hebben gedood. En hij zorgde ervoor, dat de Heliotische bolwerken explodeerden, er mensen van de Aarde naar andere galaxies werden geslingerd, in reactie waarop de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad Terrania aanvielen.

Icho Tolot, de Haloeter, en Gucky, de muisbever, hebben geen weet van de laatste gebeurtenissen in de Melkweg. Beiden hebben weliswaar nog het begin van de Tolkanderdreiging meegemaakt, maar zijn daarna in de kleine galaxie Fornax verdwenen.

De twee activeerderdragers werden door een onbekende macht naar de galaxie Puydor getransporteerd. Beiden hebben een opdracht, zonder te weten, wie hun deze heeft gegeven: ze moeten op de planeet Curayo een wezen bevrijden, dat Jii'Nevever heet. Maar deze planeet is bijzonder - want daarop gaan de meest uiteenlopende personen verloren tussen de tijden ...


In de wirwar van de zwervende tijdvelden kunnen ook ervaren activeerderdragers als Gucky en Icho Tolot nauwelijks hun weg vinden. Dat merken ze al direct bij hun eerste actie op Curayo. Maar hun opdracht drijft hen voort: het tweetal wil koste wat kost Jii'Nevever bevrijden.


Oorspronkelijke titel: Zwischen den Zeiten

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: onderweg met de chronauten – ze zoeken Jii’Nevever.


Locatie en tijdsruimte: Puydor, Minzant-stelsel – januari/februari 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Jengtschek – De aanvoerder van een bende tijdlozen valt aan. Kalmat – Een Rawwe wordt het object in een machtsstrijd. Gucky – De Ilt vecht met zijn trucs tegen tijdlozen. Icho Tolot – De Haloeter is op zoek naar Jii'Nevever.  Gerro Avva – Hij is de aanvoerder van de chronauten-groep, waartoe ook Gucky en Tolot horen.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende