Fornax, Puydor – maart 1289 NGT, januari 1290 NGT (4876, 4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1904 • 0749    DE CHRONAUTEN


Hoofdpersonen: Gucky, Icho Tolot, Rakka Kossa, Dukken Haussa, Ekkeon Annek.


Perry Rhodan werd tot de zesde bode van Thoregon benoemd. Hij is momenteel onderweg uit naam van de coalitie, die zich inzet voor de vrijheid van de verschillende volkeren en de vrede in de kosmos. Tegen het eind van het jaar 1289 NGT - wat gelijk staat aan het jaar 4876 volgens de oude jaartelling - raken Perry Rhodan en de mensheid opnieuw betrokken bij gevaarlijke activiteiten. De Thoregon Coalitie wordt door een, tot op heden onbekende vijand bedreigd.

Die vijand maakt gebruik van een handlanger, die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza zette de Tolkanders tot de invasie van de Melkweg aan, waardoor miljarden intelligente wezens de dood vonden. En hij zorgde ervoor, dat de Heliotische Bolwerken explodeerden, er mensen van de Aarde elders in het universum strandden en de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van Terra konden aanvallen.

Icho Tolot, de Haloeter en Gucky, de muisbever, hebben uiteraard geen enkele weet van de gebeurtenissen in de Melkweg. Weliswaar was het duo nog getuige van het begin van het gevaar van de Tolkanders, maar toen verdwenen ze in het kleine sterrenstelsel Fornax.

Nu duiken de beide dragers van een cellenactiveerder weer op. Ze landen in de buurt van de planeet Curayo - hun nieuwe partners zijn de Chronauten ...


Nog maar nauwelijks aangekomen bij Curayo, raken Icho Tolot en Gucky verwikkeld in allerlei problemen, die door de samenwerking met de chronauten worden veroorzaakt. Daar komt nog bij, dat de beide dragers van een cellenactiveerder eigenlijk op zoek zijn naar Jii'Nevever, zonder precies te weten, wie of wat dat eigenlijk is.

Het duo kan slechts hopen, op de oppervlakte van de planeet een antwoord op hun vragen te krijgen.


Oorspronkelijke titel: Die Chronauten

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn