Salmenghest, Quar-stelsel – januari 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1903 • 0748    BEVINGSALARM


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Eismer Störmengord, Tebb Celestain, Poulton Kreyn, Reginald Bull.


Perry Rhodan wordt benoemd tot zesde bode van Thoregon; zijn opdracht is het bevorderen van de vrede en de individuele vrijheid in de kosmos. Mede als gevolg daarvan zijn Rhodan en de mensheid tegen het einde van het jaar 1289 NGT - wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling - opnieuw verwikkeld in de gevaarlijke activiteiten van kosmische machten. De Coalitie van Thoregon wordt bedreigd door een tot nu toe onbekende tegenstander.

Deze tegenstander heeft een handlanger, een zekere Shabazza die het de Terranen de laatste tijd zeer moeilijk heeft gemaakt: Hij stookte de Tolkanders op, de Melkweg binnen te vallen en daar miljarden bewoners te doden, hij liet de Heliotische Bolwerken exploderen, zorgde ervoor dat Terranen naar andere galaxies werden geslingerd en dat de barbaarse Dsierro's Terrania aanvielen.

Ook in andere, bij Thoregon behorende galaxies zat Shabazza niet stil. Perry Rhodan, die toegang tot de Brug in de oneindigheid heeft, werd bijna toevallig bij de conflicten betrokken, maar nu hij meer weet moet hij 'echt' reageren. Zijn eerste vlucht wordt een mislukking. Zijn schip, de KAURRANG, lijdt schipbreuk en in het zonnestelsel, waar hij terechtkomt, wordt hij geconfronteerd met een Bevingsalarm ...


Het Quar-stelsel bestaat niet meer en Perry Rhodan en zijn lotgenoten bevinden zich in een onbekende galaxie, zonder technische hulpmiddelen.

Arndt Ellmer vertelt in de Perry Rhodan aflevering van volgende week dat ook Icho Tolot, de reusachtige Haloeter, en de muisbever Gucky in een onbekende galaxie zijn beland.


Oorspronkelijke titel: Bebenalarm

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown