< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1903 • 0748    BEVINGSALARM


Perry Rhodan wordt benoemd tot zesde bode van Thoregon; zijn opdracht is het bevorderen van de vrede en de individuele vrijheid in de kosmos. Mede als gevolg daarvan zijn Rhodan en de mensheid tegen het einde van het jaar 1289 NGT - wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling - opnieuw verwikkeld in de gevaarlijke activiteiten van kosmische machten. De coalitie van Thoregon wordt bedreigd door een tot nu toe onbekende tegenstander.

Deze tegenstander heeft een handlanger, een zekere Shabazza die het de Terranen de laatste tijd zeer moeilijk heeft gemaakt: Hij stookte de Tolkanders op, de Melkweg binnen te vallen en daar miljarden bewoners te doden, hij liet de Heliotische bolwerken exploderen, zorgde ervoor dat Terranen naar andere galaxies werden geslingerd en dat de barbaarse Dsjerro's Terrania aanvielen.

Ook in andere, bij Thoregon behorende galaxies zat Shabazza niet stil. Perry Rhodan, die toegang tot de brug in de oneindigheid heeft, werd bijna toevallig bij de conflicten betrokken, maar nu hij meer weet moet hij 'echt' reageren. Zijn eerste vlucht wordt een mislukking. Zijn schip, de KAURRANG, lijdt schipbreuk en in het zonnestelsel, waar hij terechtkomt, wordt hij geconfronteerd met een bevingsalarm ...


Het Quar-stelsel bestaat niet meer en Perry Rhodan en zijn lotgenoten bevinden zich in een onbekende galaxie, zonder technische hulpmiddelen.

Arndt Ellmer vertelt in de Perry Rhodan aflevering van volgende week dat ook Icho Tolot, de reusachtige Haloeter, en de muisbever Gucky in een onbekende galaxie zijn beland.


Oorspronkelijke titel: Bebenalarm

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Jedouinen (volken van de galaxie Shaogen-hemelrijk) (1) door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: een inferno dreigt – dodelijk gevaar voor Quarantimo.


Locatie en tijdsruimte: Salmenghest, Quar-stelsel – januari 1290 NGT (4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – Met zijn bemanning is de Terraan in het bevingsgebied terecht gekomen. Eismer Störmengord – Volgens de mening van de bevingsonderzoeker kunnen de Setchenen beter vluchten. Tebb Celestain – Na zware verliezen vecht de Setcheense onderneemster om te overleven. Poulton Kreyn – In nood wordt de Ertruser weerzinwekkend. Reginald Bull – De Terraan probeert zijn troepen bijeen te houden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende