Salmenghest, Quar-stelsel – januari 1290 NGT (4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1902 • 0747    BIJ DE SETCHENEN


Hoofdpersonen: Tebb Celestain, Kobb Taphirtel, Surt Ta-Celestain Perry Rhodan, Poulton Kreyn.


In de Delta-ruimte van de Baolin-Nda kwam Perry Rhodan meer over de Thoregon Coalitie en haar doelstellingen te weten: Thoregon wil de mensen en andere intelligente wezens in het universum uit de enorme strijd tussen de kosmocraten en chaotarken houden en staat voor vrijheid en vrede van het individu in de kosmos.

Perry Rhodan wordt tot de zesde bode van Thoregon benoemd. Hij moet zichzelf een vlaggenschip bezorgen en weet ook welk schip: de legendarische SOL, waarmee hij al vele eeuwen onderweg was. Zo tegen het eind van het jaar 1289 NGT - wat gelijk staat aan het jaar 4876 volgens de oude jaartelling - raken Perry Rhodan en de mensheid opnieuw betrokken bij gevaarlijke activiteiten. De Thoregon Coalitie wordt door een tot op heden onbekende vijand bedreigd.

Die vijand maakt gebruik van een handlanger, die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de afschuwelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza zette de Tolkanders aan tot de invasie van de Melkweg, waardoor miljarden intelligente wezens de dood vonden. En hij zorgde ervoor, dat de Heliotische Bolwerken explodeerden, mensen van de Aarde elders in het universum strandden en de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van Terra konden aanvallen.

Ook in andere sterrenstelsels, die deel uitmaken van de Thoregon Coalitie, werd Shabazza actief. Perry Rhodan, die toegang heeft tot de Brug in de oneindigheid, raakte bijna toevallig betrokken bij dit conflict. Nu hij meer weet, moet de Terraan 'echt' actief worden. Maar zijn eerste tocht draait uit op een ware ramp. Zijn ruimteschip, de KAURRANG, lijdt schipbreuk en hij zoekt zijn toevlucht bij de Setchenen ...


Bevingsalarm voor een zonnestelsel - en Perry Rhodan en zijn begeleiders zitten er midden in vast. Zo was het niet gepland voor de zoektocht naar de SOL, waarvoor men eigenlijk toch al geen echt duidelijke aanwijzingen heeft. Maar nu moeten de Galaxers en Setchenen eerst alles in het werk stellen om ervoor te zorgen, dat ze het overleven.


Oorspronkelijke titel: Bei den Setchenen

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn