Sol-stelsel, Delta-ruimte, Gorhoon, Plantagoo, DaGlausch/Salmenghest – dec. 1289 tot jan. 1290 NGT (4876 tot 4877 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1901 • 0746    DODELIJKE TESSMAS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Poulton Kreyn, Mondra Diamond, Tautmo Aagenfelt.


In de Delta-ruimte van de Baolin-Nda ontmoette Perry Rhodan een Helioot, van wie hij meer te weten kwam over de Thoregon Coalitie en haar doeleinden: de coalitie wil mensen en andere intelligente wezens van het universum buiten de grootschalige oorlogen tussen kosmocraten en chaotarken houden. In plaats daarvan, wil ze opkomen voor de vrijheid van het individu en vrede in de kosmos.

Perry Rhodan wordt tot zesde bode van Thoregon benoemd en gaat nu voor de coalitie werken. Eerst moet hij een vlaggenschip zien te krijgen. Hij weet al welk ruimteschip: de legendarische SOL, waarmee hij eeuwen geleden al eens op reis is geweest.

Eind 1289 NGT - 4876 van de oude jaartelling - zijn Perry Rhodan en de mensheid opnieuw betrokken geraakt bij gevaarlijke verrichtingen van kosmische machten. Want de Thoregon Coalitie wordt bedreigd door een tot nog toe onbekende tegenstander. Deze maakt gebruik van de diensten van een handlanger, die zichzelf Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de rampzalige gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken' - de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg miljarden intelligente wezens doodden; het exploderen van de Heliotische Bolwerken, waarbij mensen van de Aarde naar andere galaxies werden geslingerd, waarop de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad Terrania aanvielen. Ook in andere, bij Thoregon horende galaxies werd Shabazza actief. Perry Rhodan, die toegang heeft tot de geheimzinnige Brug in de oneindigheid, raakte min of meer toevallig bij dit conflict betrokken. Maar nu moet de Terraan, omdat hij meer weet, 'echt' actief worden.

Zijn eerste vlucht confronteert hem met een veronachtzaamd probleem - de dodelijke Tessmas ...


Zijn ruimteschip, de KAURRANG, lijdt schipbreuk. Gestrand in een vreemde galaxie, zonder ruimteschip of mogelijkheden, er direct over een te kunnen beschikken. Perry Rhodan en zijn metgezellen hebben wel eens in een minder lastig parket gezeten. In ieder geval is er een planeet in de buurt, van waar er hopelijk redding kan komen.


Tödliche Tessma

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema