< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1900 - 1949

29e cyclus DE ZESDE BODE

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1901 • 0746    DODELIJKE TESSMAS


In de delta-ruimte van de Baolin-Nda ontmoette Perry Rhodan een Helioot, van wie hij meer te weten kwam over de Thoregon coalitie en haar doeleinden: de coalitie wil mensen en andere intelligente wezens van het universum buiten de grootschalige oorlogen tussen kosmocraten en chaotarken houden. In plaats daarvan, wil ze opkomen voor de vrijheid van het individu en vrede in de kosmos.

Perry Rhodan wordt tot zesde bode van Thoregon benoemd en gaat nu voor de coalitie werken. Eerst moet hij een vlaggenschip zien te krijgen. Hij weet al welk ruimteschip: de legendarische SOL, waarmee hij eeuwen geleden al eens op reis is geweest.

Eind 1289 NGT - 4876 van de oude jaartelling - zijn Perry Rhodan en de mensheid opnieuw betrokken geraakt bij gevaarlijke verrichtingen van kosmische machten. Want de Thoregon coalitie wordt bedreigd door een tot nog toe onbekende tegenstander. Deze maakt gebruik van de diensten van een handlanger, die zichzelf Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de rampzalige gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken' - de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg miljarden intelligente wezens doodden; het exploderen van de Heliotische bolwerken, waarbij mensen van de Aarde naar andere galaxies werden geslingerd, waarop de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad Terrania aanvielen. Ook in andere, bij Thoregon horende galaxies werd Shabazza actief. Perry Rhodan, die toegang heeft tot de geheimzinnige brug in de oneindigheid, raakte min of meer toevallig bij dit conflict betrokken. Maar nu moet de Terraan, omdat hij meer weet, 'echt' actief worden.

Zijn eerste vlucht confronteert hem met een veronachtzaamd probleem - de dodelijke Tessma's ...


Zijn ruimteschip, de KAURRANG, lijdt schipbreuk. Gestrand in een vreemde galaxie, zonder ruimteschip of mogelijkheden, er direct over een te kunnen beschikken. Perry Rhodan en zijn metgezellen hebben wel eens in een minder lastig parket gezeten. In ieder geval is er een planeet in de buurt, van waar er hopelijk redding kan komen.


Oorspronkelijke titel: Tödliche Tessma

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/S. J. SinnemaOndertitel: de vlucht van de KAURRANG – dodelijk gevaar aan boord van de balkenklos.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel, delta-ruimte, Gorhoon, Plantagoo, DaGlausch / Salmenghest – december 1289 tot januari 1290 NGT (4876-4877 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan – De Terraan is voortaan in opdracht van de coalitie Thoregon onderweg. Reginald Bull – Een oude vriend houdt zijn logboek bij. Poulton Kreyn – De Ertruser wordt een probleem aan boord van de KAURRANG. Mondra Diamond – De voormalige LVT-agente verdedigt haar huisdier. Tautmo Aagenfelt – De fysicus wil naar huis.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende