Sol-stelsel, Baolin-Deltaruimte – december 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1900 - 1949


29e cyclus:

DE ZESDE BODE


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1900 • 0745 (2007, week 45)    THOREGON


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, De Helioot, Autrach, Temperou Cairol.


Tegen het einde van het jaar 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening - overeenkomend met het jaar 4876 na Christus - kristalliseert zich steeds sterker uit dat Perry Rhodan en de mensheid opnieuw in gevaarlijke activiteiten van kosmische machten worden verwikkeld. Een van deze machten is de Thoregon Coalitie, die zich voor vrede inzet en door een tot dusver onbekende tegenstander wordt bedreigd.

Deze tegenstander bedient zich van een handlanger, die zich Shabazza noemt. Aan hem hebben de Terranen de verschrikkelijke gebeurtenissen van de laatste tijd te 'danken'. Shabazza gaf de aanzet tot de invasie van de Tolkanders, die in de Melkweg 52 planeten ontvolkten en miljarden intelligente wezens doodden. En hij zorgde tevens ervoor dat de Helioten-bolwerken explodeerden, mensen van de Aarde naar andere galaxies werden geslingerd en in plaats daarvan de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad Terrania aanvielen.

In andere galaxies, die tot Thoregon behoorden, werd Shabazza eveneens actief. Zijn manipulaties brachten oorlog en verwoesting over de thuishaven van de Galorners, de door hem gestuurde Chaosveroorzaker bedreigde het stelsel van de Nonggo, en het volk van de Baolin-Nda werd door dodelijke impulsen nagenoeg vernietigd.

Perry Rhodan, die toegang tot de mysterieuze Brug in de oneindigheid had gekregen, raakte bijna toevallig bij dit conflict betrokken. Maar gelijktijdig schijnt de Terraan meer met de gebeurtenissen te maken te hebben, dan hij vooraf kon vermoeden.

Om die reden stootten Perry Rhodan en zijn begeleiders in de zo geheten Deltaruimte door en daarginds hoopt hij op antwoorden op de vele vragen over THOREGON ...


Nu weet Perry Rhodan, de zesde bode van Thoregon, meer over de voorheen geheimzinnige coalitie: sinds tienduizenden jaren probeert de Raad van Thoregon één geheel te bereiken dat overal in het universum voor vrede moet zorgen, zonder zich in de gigantische conflicten tussen kosmocraten en chaotarken te mengen.

Na zijn benoeming tot zesde bode krijgt Perry Rhodan een nieuw doel. Hij moet de SOL heroveren, het legendarische Terraanse ruimteschip, dat nu echter in het bezit van Shabazza is. Dat de weg daarheen niet zo eenvoudig is, kan elk van de deelnemers zich indenken.


Oorspronkelijke titel: Thoregon

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong

© VPM Verlagsunion Pabel Moewig KG, D-76413 Rastatt

© www.perrypedia.proc.org

Uitgeverij http://www.bigballoon.nl/perryrhodan

ISSN 1383-9861, prijs €2.05