Shaogen-Hemelrijk, Deltaruimte – november/december 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1899 • 0744    CATASTROFE IN DE DELTA-RUIMTE


Hoofdpersonen: Tautanbyrk, Kuntherherr, Viviaree, Perry Rhodan, Zeventon.


De Helioten-bolwerken die - onder de paraplu van de Thoregon Coalitie - contacten tussen meerdere galaxies mogelijk zouden moeten maken, bestaan niet meer. Dat heeft tot gevolg dat twee delen van Terra naar andere galaxies zijn overgebracht. Op die twee 'lege' plaatsen van Terra verheffen zich nu de zogenaamde factorelementen.

In het factorelement bij Calcutta bevinden zich de gebouwen van de Nonggo's. Het andere element staat in Terrania - en van daaruit terroriseren de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van Terra. Het Dsjerro-probleem is intussen 'opgelost', maar waar de 'uitgewisselde' mensen uit Terrania op dit moment zijn, weet niemand.

Het verdwenen deel van Calcutta is gematerialiseerd in het Teullerstelsel, in het hart van de Nonggo-civilisatie. Van daaruit is Rhodan vertrokken naar de galaxie Shaogen-hemelrijk. Hij hoopt meer informatie te krijgen van de Baolin-Nda, de constructeurs van de Helioten-bolwerken.

Maar het Shaogen-hemelrijk is in oorlog. De Traal-contracultus wil een einde maken aan het officiële religieuze stelsel van de galaxie. Terwijl Rhodan probeert om meer te weten te komen over de strijdende en hem onbekende Baolin-Nda, voltrekt er zich een catastrofe in de Delta-Ruimte ...


Door het ingrijpen van de Terraan kon worden verhinderd dat alle Baolin-Nda werden uitgeroeid. En blijkbaar arriveert er nu een Helioot, één van de wezens die vermoedelijk veel met de geheimen van de Coalitie van Thoregon te maken hebben. Tijdens de ontmoeting met dit wezen krijgt Perry Rhodan meer informatie over: THOREGON.


Oorspronkelijke titel: Katastrophe im Deltaraum

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown