< vorige  |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1899 • 0744    CATASTROFE IN DE DELTA-RUIMTE


De Helioten-bolwerken die - onder de paraplu van de Thoregon coalitie - contacten tussen meerdere galaxies mogelijk zouden moeten maken, bestaan niet meer. Dat heeft tot gevolg dat twee delen van Terra naar andere galaxies zijn overgebracht. Op die twee 'lege' plaatsen van Terra verheffen zich nu de zogenaamde factorelementen.

In het factorelement bij Calcutta bevinden zich de gebouwen van de Nonggo's. Het andere element staat in Terrania - en van daaruit terroriseren de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van Terra. Het Dsjerro-probleem is intussen 'opgelost', maar waar de 'uitgewisselde' mensen uit Terrania op dit moment zijn, weet niemand.

Het verdwenen deel van Calcutta is gematerialiseerd in het Teullerstelsel, in het hart van de Nonggo-civilisatie. Van daaruit is Rhodan vertrokken naar de galaxie Shaogen-hemelrijk. Hij hoopt meer informatie te krijgen van de Baolin-Nda, de constructeurs van de Helioten-bolwerken.

Maar het Shaogen-hemelrijk is in oorlog. De Traal-contracultus wil een einde maken aan het officiële religieuze stelsel van de galaxie. Terwijl Rhodan probeert om meer te weten te komen over de strijdende en hem onbekende Baolin-Nda, voltrekt er zich een catastrofe in de Delta-ruimte ...


Door het ingrijpen van de Terraan kon worden verhinderd dat alle Baolin-Nda werden uitgeroeid. En blijkbaar arriveert er nu een Helioot, één van de wezens die vermoedelijk veel met de geheimen van de Coalitie van Thoregon te maken hebben. Tijdens de ontmoeting met dit wezen krijgt Perry Rhodan meer informatie over: THOREGON.


Oorspronkelijke titel: Katastrophe im Deltaraum

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): kubusruimteschip van de Tasch-Ter-Man door Daniel Schwarz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: in het rijk van de Baolin-Nda – Perry Rhodan bereikt zijn doel.


Locatie en tijdsruimte: Shaogen-hemelrijk, Delta-ruimte – november/december 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tautanbyrk - Een onderzoeker van de Baolin-Nda ontwikkelt zich tot helper van de derde bode. Kuntherheer - De derde bode van Thoregon. Viviaree - De jonge Baolin-Nda wordt de hoop van het volk. Perry Rhodan - De Terraan probeert om de Delta-ruimte te bereiken. Zeventon - De zielenherderin van Wolkenoort staat voor de beslissende slag.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende