Stelsel van Glador's Ster – december 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1898 • 0743    DE DASCHKA


Hoofdpersonen: Atlan, Fellokk, Domino Ross, Ondula Kirrell, Steef Waller.


De Helioten-bolwerken, die de verschillende sterrenstelsels onder de paraplu van de Thoregon Coalitie met elkaar moesten verbinden, bestaan niet meer. Dat heeft voor de mensheid tot gevolg, dat twee delen van de Aarde door hyperfysische processen in andere sterrenstelsels zijn 'gestrand'. In hun plaats zijn er op de Aarde op twee plaatsen zogenaamde factorelementen gematerialiseerd.

Een daarvan staat bij de stad Calcutta. Hierin staan gebouwen van de Nonggo's. Het andere element staat in Terrania - en vanuit dat element hebben de Dsjerro's de hoofdstad van de Aarde met hun terreur overrompeld. Waar de 'uitgewisselde' mensen uit Terrania momenteel zijn, weet niemand. Het verdwenen deel van Calcutta is in ieder geval in het Teuller-stelsel gematerialiseerd, in het hart van de Nonggo-civilisatie.

Van daaruit vertrekt Perry Rhodan voor een grote expeditie. Hij wil naar het Shaogenhemelrijk, de thuisbasis van de mysterieuze Baolin-Nda. Bij de bouwers van de Helioten-bolwerken hoopt hij meer te weten te komen over het verband met Thoregon. Maar in het Shaogen-hemelrijk weet kennelijk niemand meer iets over de Baolin-Nda. Bovendien heerst er in de randgebieden van dit sterrenstelsel oorlog. De troepen van de Traal-contracultus zijn van plan het religieuze systeem van dit sterreneiland weg te vagen.

Dat is echter iets, waarvan de mensen in de Melkweg niets weten. Ze hebben daar te maken met de Dsjerro's en hun bondgenoten, de Footen. Bij de planeet Siga begint de confrontatie tussen de klein uitgevallen Siganezen en de eveneens kleine Footen, die kordaat door de Footen wordt beslist. Daarna vindt er in de vliegende burcht GOUSHARAN een eigenaardige, maar kennelijk zeer belangrijke gebeurtenis plaats - het gaat om de Daschka ...


De Dsjerro-eenheid onder leiding van Taka Fellokk bestaat niet meer: in een furieuze finale bij Siga vonden de Dsjerro's de dood. Het ziet ernaar uit, dat de bewoners van de Melkweg weer opgelucht kunnen ademhalen, de plunderaars zullen geen andere planeten in dit sterrenstelsel meer overvallen.


In de volgende Perry Rhodan-aflevering richten we onze aandacht weer op Perry Rhodan en zijn begeleiders die, net als eerder, in contact proberen te komen met de geheimzinnige Baolin-Nda om meer aan de weet te komen over de Thoregon Coalitie en de Helioten-bolwerken.


Oorspronkelijke titel: Das Daschka

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn