< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1897 • 0742    DE DSJERRO'S SCHAAKMAT


De Helioten-bolwerken zijn kennelijk vernietigd. De ruimtestations, die diverse galaxies van de Thoregon coalitie met elkaar moesten verbinden, bestaan niet meer. Dat heeft voor de mensheid tot gevolg, dat er twee delen van de Aarde naar andere galaxies zijn 'verplaatst'. Op hun plek verheffen zich nu de zogenaamde factorelementen in twee gebieden van Terra.

Een daarvan staat bij Calcutta, erbinnen bevinden zich de bouwwerken van de Nonggo's. Het andere staat in Terrania - en van daaruit hebben de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van de Aarde onder de voet gelopen. Waar de 'uitgeruilde' mensen uit Terrania zich nu bevinden, weet niemand. In ieder geval is het verdwenen deel van Calcutta in het gebied van het Teullerstelsel gematerialiseerd, in het centrum van de beschaving van de Nonggo's.

Van daaruit vertrekt Perry Rhodan voor een grote expeditie. Hij wil naar de galaxie Shaogenhemelrijk, naar de mysterieuze Baolin-Nda. Bij deze constructeurs van de Helioten-bolwerken wil hij meer over de Thoregon-verbanden te weten komen. Maar in het Shaogenhemelrijk lijkt niemand iets van de Baolin-Nda af te weten. Bovendien raakt Perry Rhodan verwikkeld in de oorlog tussen de troepen van de contracultus van de Traal en de zielenherders. Iets, waarvan de mensen in de Melkweg niets kunnen weten. Die hebben het namelijk aan de stok met de Dsjerro's en hun bondgenoten, de Footen. Boven de planeet Siga komt het tot een confrontatie tussen de kleine Siganezen en de even kleine Footen. De Siganezen zetten de Dsjerro's schaakmat ...


Na de verrassende vlucht van de Footen is het spel opnieuw gewijzigd. De Siganezen, tot nog toe duidelijk aan de leiding, hebben in de confrontatie met de Dsjerro's een 'puntenverlies' geleden. Maar ze hebben nog steeds een paar troeven in handen, zoals weldra zal blijken. Want de Dsjerro's hebben inmiddels hele andere zorgen ...


Oorspronkelijke titel: Schach den Dscherro

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: het ultimatum van de Siganezen – ze chanteren de gehoornden.


Locatie en tijdsruimte: Siga – 7 december 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Domino Ross - actieleider van de Siganezen op zijn oude thuisplaneet. Rosa Borghan en Arno Wosken - Domino's medestrijders sinds operatie cactusbloesem. Jyrgen Pettkerey - klein van gedaante mediacoördinator op Siga. Taka Fellokk - Dscherro-aanvoerder in steeds toenemende nood. Seassor - aanvoerder van de Footen maar niet van het planeetoppervlak.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende