Siga – 30 november tot 7 december 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1896 • 0741    DUEL VAN DE DWERGEN


Hoofdpersonen: Cistolo Khan, Taka Fellokk, Domino Ross, Seassor, Vorussea.


Het ziet ernaar uit, dat alle Helioten-bolwerken zijn vernietigd. De enorme ruimtestations, die de verschillende sterrenstelsels onder de paraplu van de Thoregon Coalitie met elkaar moesten verbinden, bestaan niet meer. Dat heeft voor de mensheid tot gevolg, dat er twee delen van de Aarde door hyperfysische processen in andere sterrenstelsels zijn 'gestrand'. In plaats daarvan zijn er op twee plaatsen zogenaamde factorelementen gematerialiseerd.

Een ervan staat bij Calcutta, met hierin gebouwen van de Nonggo's. Het andere staat in Terrania - en van daaruit hebben de Dsjerro's de hoofdstad van de Aarde met hun terreur overrompeld.

Waar de 'uitgewisselde' mensen uit Terrania momenteel zijn, weet niemand. Het verdwenen deel van Calcutta is in ieder geval in het Teullerstelsel gematerialiseerd, in het hart van de Nonggo-civilisatie.

Van daaruit vertrekt Perry Rhodan voor een grote expeditie. Hij wil naar het Shaogenhemelrijk, de thuisbasis van de mysterieuze Baolin-Nda. Bij de bouwers van de Helioten-bolwerken hoopt hij meer te weten te komen over het verband met Thoregon.

Maar in het Shaogen-hemelrijk weet kennelijk niemand meer iets over de Baolin-Nda. Bovendien heerst er in de randgebieden van dit sterrenstelsel oorlog. De troepen van de Traal-contracultus zijn van plan, het religieuze systeem van dit sterreneiland weg te vagen. Daarvan weten de mensen in de Melkweg echter niets. Ze hebben daar veel te duchten van de Dsjerro's, maar dan komt het tot een duel van de dwergen ...


De Siganezen hebben de rollen omgedraaid. Nu hebben zij de Footen in hun macht, waardoor de Dsjerro's kunnen worden gechanteerd, die anders andere volkeren onderdrukken en leegplunderen. Domino Ross en zijn soortgenoten trekken ten strijde tegen de Dsjerro's.


Oorspronkelijke titel: Duell der Zwerge

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn