< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1896 • 0741    DUEL VAN DE DWERGEN


Het ziet ernaar uit, dat alle Helioten-bolwerken zijn vernietigd. De enorme ruimtestations, die de verschillende sterrenstelsels onder de paraplu van de Thoregon coalitie met elkaar moesten verbinden, bestaan niet meer. Dat heeft voor de mensheid tot gevolg, dat er twee delen van de Aarde door hyperfysische processen in andere sterrenstelsels zijn 'gestrand'. In plaats daarvan zijn er op twee plaatsen zogenaamde factorelementen gematerialiseerd.

Een ervan staat bij Calcutta, met hierin gebouwen van de Nonggo's. Het andere staat in Terrania - en van daaruit hebben de Dsjerro's de hoofdstad van de Aarde met hun terreur overrompeld.

Waar de 'uitgewisselde' mensen uit Terrania momenteel zijn, weet niemand. Het verdwenen deel van Calcutta is in ieder geval in het Teullerstelsel gematerialiseerd, in het hart van de Nonggo-civilisatie.

Van daaruit vertrekt Perry Rhodan voor een grote expeditie. Hij wil naar het Shaogenhemelrijk, de thuisbasis van de mysterieuze Baolin-Nda. Bij de bouwers van de Helioten-bolwerken hoopt hij meer te weten te komen over het verband met Thoregon.

Maar in het Shaogen-hemelrijk weet kennelijk niemand meer iets over de Baolin-Nda. Bovendien heerst er in de randgebieden van dit sterrenstelsel oorlog. De troepen van de Traal-contracultus zijn van plan, het religieuze systeem van dit sterreneiland weg te vagen. Daarvan weten de mensen in de Melkweg echter niets. Ze hebben daar veel te duchten van de Dsjerro's, maar dan komt het tot een duel van de dwergen ...


De Siganezen hebben de rollen omgedraaid. Nu hebben zij de Footen in hun macht, waardoor de Dsjerro's kunnen worden gechanteerd, die anders andere volkeren onderdrukken en leegplunderen. Domino Ross en zijn soortgenoten trekken ten strijde tegen de Dsjerro's.


Oorspronkelijke titel: Duell der Zwerge

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Footen tegen Siganezen – ze strijden om de onderwereld.


Locatie en tijdsruimte: Siga – 30 november tot 7 december 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cistolo Khan - De LVT-commissaris twijfelt over het nieuwe doel van de Dscherro. Taka Fellokk - De aanvoerder van de barbaren van de sterren zoekt weer buit. Domino Ross - De Siganees stelt een val op voor de de Footen. Seassor - De spreker van de Footen pleit voor een plundering. Vorussea - De jonge Foote begint voor het eerst aan een grote actie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende