GK 876 – november 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1895 • 0740    STRIJD OM KONNEX A


Hoofdpersonen: Bontereigg, Fleissnerrg, Houcho Maull, Perry Rhodan, Zeventon.


Het lijkt erop dat alle Helioten-bolwerken, die contacten tussen meerdere galaxies onder de paraplu van de Thoregon Coalitie mogelijk zouden moeten maken, zijn vernietigd. Dat heeft tot gevolg dat twee delen van Terra naar andere galaxies zijn overgebracht. Op die twee 'lege' plaatsen van Terra verheffen zich nu de zogenaamde factorelementen.

In het factorelement bij Calcutta bevinden zich de gebouwen van de Nonggo's. Het andere element staat in Terrania - en van daaruit terroriseren de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van Terra. Waar de mensen zijn, die zich op het verdwenen deel bij Terrania bevinden, weet niemand. Het 'uitgewisselde' deel bij Calcutta is gematerialiseerd in het Teuller-stelsel, in het hart van de Nonggo-civilisatie.

Van daaruit organiseert Perry Rhodan een grote expeditie naar de galaxie Shaogenhemelrijk. Daar bevinden zich de geheimzinnige Baolin-Nda, de constructeurs van de Helioten-bolwerken. Van hen wil hij meer informatie over de Thoregon Coalitie krijgen. Maar blijkbaar niemand in het Shaogen-hemelrijk kent de Baolin-Nda en bovendien is er in de randgebieden van de galaxie een oorlog gaande tussen de aanhangers van de officiële religie in het Shaogenhemelrijk, en die van een contracultus - de Traal. Er ontbrandt een verschrikkelijke strijd om KONNEX A ...


Op de planeet is een oude installatie die het team van Perry Rhodan inschakelt waardoor een energiebol ontstaat. De bol is een reuzenoverbrenger, waarmee men hopelijk toegang tot de Baolin-Nda krijgt. Perry Rhodan denkt dat hij alleen daar hulp kan vinden voor het herstel van de Helioten-bolwerken.


In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week verplaatst de plaats van handeling zich weer. In de Melkweg ontwikkelt zich intussen het conflict tussen Dsjerro's en Terranen.


Oorspronkelijke titel: Kampf um Konnex A

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown