Shaogen-Hemelrijk – 28 oktober tot 4 november 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1894 • 0739    HET VERGETEN VOLK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Mondra Diamond, Keudin, Zeventon.


Het ziet ernaar uit, dat alle Helioten-bolwerken zijn vernietigd. De enorme ruimtestations, die de verschillende melkwegstelsels onder de paraplu van de Thoregon Coalitie met elkaar moesten verbinden, bestaan niet meer. Dat heeft voor de mensheid tot gevolg, dat twee delen van de Aarde door hyperfysische processen in andere melkwegstelsels zijn 'gestrand'. In hun plaats zijn er op de Aarde op twee plaatsen zogenaamde factorelementen gematerialiseerd.

Een daarvan staat bij Calcutta. Hierin staan gebouwen van de Nonggo's. Het andere element staat in Terrania - en vanuit dat element hebben de Dsjerro's de hoofdstad van de Aarde met hun terreur overvallen.

Waar de 'uitgewisselde' mensen uit Terrania momenteel zijn, weet niemand. Het verdwenen deel van Calcutta is in ieder geval in het Teuller-stelsel gematerialiseerd, in het hart van de Nonggo-civilisatie.

Van daaruit vertrekt Perry Rhodan voor een grote expeditie. Hij wil naar het Shaogenhemelrijk, de thuisbasis van de mysterieuze Baolin-Nda. Bij de bouwers van de Helioten-bolwerken hoopt hij meer te weten te komen over het verband met Thoregon.

Maar in het Shaogen-hemelrijk weet kennelijk niemand meer iets over de Baolin-Nda. Bovendien heerst er oorlog in de randgebieden van dit sterrenstelsel. De troepen van de Traal contracultus zijn van plan, het religieuze systeem van dit sterreneiland weg te vagen. Ondertussen zoekt Perry Rhodan het vergeten volk ...


Men kon toegang krijgen tot het echte, eeuwenoude archief. Er kwam hulp voor het kleine volk van de Tanieten en Perry Rhodan kreeg belangrijke informatie over de levensruimte van de Baolin-Nda. Het probleem is echter, dat hij hierdoor opnieuw in een galactische oorlog tussen de aanhangers van het sterrenlicht en de Traal-contracultus verwikkeld raakt.


Oorspronkelijke titel: Das vergessene Volk

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn