Shaogen-Hemelrijk – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1893 • 0738    AANVALLEN VAN DE TRAAL


Hoofdpersonen: Bontereigg, Houcho Maull, Korter, Zeventon, Perry Rhodan.


Naar het zich laat aanzien, zijn alle Helioten-bolwerken vernietigd. De honingraatvormige ruimtestations, die diverse galaxies onder de vlag van de Thoregon Coalitie met elkaar moesten verenigen, bestaan niet meer. Dat heeft voor de mensheid tot gevolg, dat twee delen van de Aarde door hyperfysische processen naar andere galaxies zijn 'verplaatst'. In hun plaats zijn er nu in twee regio's van Terra zogenaamde factorelementen verrezen.

Een daarvan staat bij Calcutta, met de bouwwerken van de Nonggo's erin. Het andere staat in Terrania - en van daaruit terroriseren de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van de Aarde. Waar de 'uitgeruilde' mensen van de Aarde zich nu bevinden, weet niemand. Het verdwenen deel van Calcutta is in ieder geval in het gebied van het Teullerstelsel gematerialiseerd, in het hart van de Nonggo-beschaving.

Daarvandaan vertrekt Perry Rhodan voor een grote expeditie. Hij wil naar de galaxie Shaogenhemelrijk, naar de mysterieuze Baolin-Nda. Bij deze bouwers van de Helioten-bolwerken wil hij meer te weten komen over de Thoregon-verbanden.

Maar in het Shaogen-hemelrijk schijnt niemand iets van de Baolin-Nda af te weten. Bovendien woedt er in de grensgebieden een oorlog. Het komt tot de aanvallen van de Traal ...


Zonder het te willen, raken Perry Rhodan en zijn handjevol metgezellen in een galactische oorlog verwikkeld. De aanval van de Traal-aanhangers kon voorlopig worden afgeslagen, maar de agressors zullen het gegarandeerd opnieuw proberen.

Maar er wordt nu een bezoek gebracht aan het eeuwenoude archief. Daar hoopt Perry Rhodan op verdere aanwijzingen, die hem naar de Baolin-Nda zullen voeren.


Oorspronkelijke titel: Offensive der Traal

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema