< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1892 • 0737    TOEN HET STERRENLICHT UITGING


Het onheilspellende werk van een, tot nu toe nog onbekende macht heeft een gigantisch project gesaboteerd: het ziet ernaar uit, dat alle Helioten-bolwerken zijn vernietigd. De enorme ruimtestations, die de verschillende sterrenstelsels onder de paraplu van de Thoregon coalitie met elkaar moesten verbinden, bestaan niet meer.

Dat heeft voor de mensheid tot gevolg, dat twee delen van de Aarde in andere sterrenstelsels zijn 'gestrand'. Daar voor in de plaats zijn er op de Aarde op twee plaatsen zogenaamde factorelementen gematerialiseerd. Een daarvan staat bij Calcutta, hierin staan gebouwen van de Nonggo's. Het andere element staat in Terrania - en van daaruit hebben de Dsjerro's de hoofdstad van de Aarde met hun terreur overrompeld.

Waar de 'uitgewisselde' mensen uit Terrania momenteel zijn, weet niemand. Het verdwenen deel van Calcutta is in ieder geval in het Teullerstelsel gematerialiseerd, in het hart van de Nonggo-civilisatie.

Van daaruit vertrekt Perry Rhodan voor een grote expeditie. Hij wil naar het Shaogenhemelrijk, de thuisbasis van de mysterieuze Baolin-Nda. Bij de bouwers van de Helioten-bolwerken hoopt hij meer te weten te komen over het verband met Thoregon.

De dominante civilisatie in dit sterrenstelsel wordt als de monniken bestempeld; hierbij hoort ook Zeventon, die als vrouw een wisselende loopbaan achter de rug heeft en nu een man is. Maar er ligt een zware beproeving op de loer voor de monniken: toen het sterrenlicht uitging ...


Zonder sterrenlicht, daar lijkt het althans op, ontbeert het de civilisaties van het Shaogenhemelrijk aan een basis voor een wezenlijk bestaan. De controle door hun god ontbreekt - en als gevolg daarvan komen er steeds meer sekten en ongelovigen. Het ergste probleem vormen echter de troepen van de Traal, die in de randzone van het sterreneiland het nodige onheil aanrichten. In deze tijden van crisis kan de aankomst van de Terranen rond Perry Rhodan alle problemen alleen nog maar versterken.


Oorspronkelijke titel: Als das Sternlicht erlosch

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Zeventon's ontwikkeling – een monnik bereikt de top van de macht.


Locatie en tijdsruimte: Shaogen-hemelrijk – 1190 – 1289 NGT (4777 - 4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Zeventon - Een jonge vrouw biedt een man een grote toekomst. Walyon - De oude vriend vormt opnieuw de koers voor Zeventon's leven. Lokhout - Zeventon's voormalige levenspartner wordt een concurrent. Twolgg - Een monnik verheft zichzelf tot zielenherder van een kolonie. Caryton - De oude zielenherder van Wolkenoort.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende