< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1891 • 0736    HET MEISJE ZEVENTON


Een tot nu toe onbekende en onheilspellende macht heeft een reusachtig project gesaboteerd: het lijkt er sterk op dat alle Helioten-bolwerken, die regelmatige contacten tussen de verschillende galaxies onder de paraplu van de Thoregon coalitie mogelijk zou moeten maken, zijn vernietigd.

Dat heeft onder andere tot gevolg dat twee delen van Terra naar andere galaxies zijn overgebracht. Op die twee 'lege' plaatsen van Terra verheffen zich nu de zogenaamde factorelementen.

In het factorelement bij Calcutta bevinden zich de gebouwen van de Nonggo's. Het andere element staat in Terrania - en van daaruit terroriseren de barbaarse Dsjerro's de hoofdstad van Terra.

Waar de mensen, die zich op het verdwenen deel bij Terrania bevonden, nu zijn weet niemand. Het 'uitgewisselde' deel bij Calcutta is gematerialiseerd in het Teuller-stelsel, in het hart van de Nonggo-civilisatie.

Van daaruit organiseert Perry Rhodan een grote expeditie naar de galaxie Shaogenhemelrijk. Daar verblijven de geheimzinnige Baolin-Nda, de constructeurs van de Helioten-bolwerken; van hen wil hij meer informatie over de Coalitie Thoregon krijgen. In die galaxie groeit een wezen op - het meisje Zeventon ...


Het meisje Zeventon werd een man, een transformatie die elke monnik in zijn leven meemaakt. De tijd van de ergste ontberingen en tegenslagen leek daarmee voorbij te zijn, maar zo eenvoudig ging dat niet.


Oorspronkelijke titel: Das Mädchen Siebenton

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): burcht GOUSHARAN van de Dscherro door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze gaat haar eigen weg – in het teken van het Shaogen-sterrenlicht.


Locatie en tijdsruimte: Shaogen-hemelrijk – 1089 tot 1159 NGT (4676 - 4746 na Chr.)


Hoofdpersonen: Zeventon - De jonge vrouw uit een volk van monniken beleeft een bestaan vol van gebeurtenissen. Walyon - De priester bemoeit zich meer dan een keer in Zeventon's leven. Koliwan - De archeologe onderzoekt de nalatenschap van de Tessma. Hentele - Een van Zeventon's beste vriendinnen. Tseekz - Een commandant van de Caliguren.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende