Shaogen-Hemelrijk – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1890 • 0735    SHAOGEN-HEMELRIJK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Poulton Kreyn, Mondra Diamond, Tiphenbahn.


In de herfst van 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening zijn mensen van de Aarde in verschillende gebieden van het universum terechtgekomen. Schuldig daaraan is een technisch meesterwerk dat door de Nonggo's, die tot de als voorheen geheimzinnige Thoregon Coalitie behoren, naar het Sol-stelsel werd getransporteerd.

Met behulp van dit Helioten-bolwerk is - conform de wil van haar constructeurs - een contact tussen verschillende galaxies mogelijk en wel zonder groter tijdverlies. Zo komt het ook tot het eerste officiële contact tussen Gorhoon, het sterrenstelsel van de Nonggo's en de Melkweg.

Door een aanslag loopt echter alles mis. Het Helioten-bolwerk reageert krankzinnig, het vergaat in een reusachtige explosie. Twee Terraanse gebieden - in de omgeving van Calcutta en van Terrania - verdwijnen; de zogenaamde factorelementen blijven achter. Dat wil zeggen, dat de getroffen gebieden in een ander gebied van het universum zijn 'gestrand'.

Waar het verdwenen deel Terrania is 'geland', weet tot nu toe niemand; om het evenwicht te herstellen, kwamen via het factorelement de barbaarse Dsjerro's in de Terraanse hoofdstad. Het lukte de barbaren, Terrania te veroveren, voor de mensen in de megapolis begint een tijd van lijden.

Calcutta-Noord echter kwam in het Teuller-stelsel terecht, de thuishaven van de Nonggo's. Daar werden de Terranen met de activiteiten van de Chaosveroorzaker geconfronteerd. Op het laatste ogenblik kon de situatie door Perry Rhodan worden gered, de mensen in Calcutta-Noord zijn in veiligheid.

Nu staat de volgende opgave echter te wachten: Rhodan zou graag op de galaxie van de Baolin-Nda willen aansturen - dit volk construeerde de Helioten-bolwerken. Slechts de Baolin-Nda kunnen ervoor zorgen dat de verplaatste stadsdelen van de Aarde weer op hun uitgangspunt terugkomen. Een expeditie wordt uitgerust - deze vliegt naar het Shaogen-hemelrijk ...


De Baolin-Nda schijnen bijzonder mysterieus te zijn, als men hen in hun eigen thuisgalaxie niet eens kent. En Perry Rhodan komt er al snel achter dat hij zijn hand, met het oprukken naar het Shaogen-hemelrijk, weer eens in een wespennest heeft gestoken.


Oorspronkelijke titel: Shaogen-Himmelreich

Auteur: Robert Feldhof

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong