< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1889 • 0734    GEVANGEN IN TERRANIA


Nadat de Nonggo - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, ontstaat het eerste officiële contact tussen hun galaxie en de Melkweg oktober 1289 van de nieuwe galactische tijdrekening, oftewel oktober 4876 volgens de oude jaartelling, zou daarmee een nieuw tijdperk in de Terraanse geschiedenis hebben kunnen inluiden: een tijdperk, waarin de galactische grootmachten geen oorlogen meer zouden voeren, maar gaan samenwerken onder leiding van de Thoregon coalitie.

Maar dan loopt alles plotseling mis. Het Helioten-bolwerk vergaat in een gigantische explosie. Twee zogenaamde factorelementen blijven achter op de Aarde - in de omgeving van Calcutta en Terrania. Met als gevolg, dat de gebieden, waarop nu de factorelementen staan, zijn 'gestrand' in een ander deel van het universum.

Calcutta-Noord komt terecht in het Teuller-stelsel, het thuisstelsel van de Nonggo's. Daar worden de Terranen voor het eerst geconfronteerd met de activiteiten, die de Chaosveroorzaker van Norrowwon in het stelsel van de Nonggo's ontketent. Op het laatste moment kan Perry Rhodan de dreigende crisis bezweren en zijn de bewoners van Calcutta-Noord voorlopig weer in veiligheid.

Waar het verdwenen deel van Terrania is geland, weet nog steeds niemand; bij wijze van compensatie hebben de barbaarse Dsjerro's zich verschanst in het factorelement van de Terraanse hoofdstad. De Dsjerro-soldaten slagen erin, Terrania te veroveren; daarmee begint voor de mensen in de miljoenenstad een periode van grote ontberingen.

Een Siganees commando slaagt erin de burcht van de Dsjerro's binnen te dringen en informatie buit te maken. Maar dat is niet genoeg. Bovendien zijn er meer dan één miljoen mensen gevangen in Terrania ...


Er waren al eerder enkele aanwijzingen geweest. Maar als de Burcht Gousharan zich ten slotte ontpopt als het ruimteschip GOUSHARAN, dringt het definitief tot de Terranen door, dat de Dsjerro's nog een laatste troef achter de hand hadden. Terwijl de barbaren met onbekende bestemming verdwijnen, begint men op de Aarde aan de wederopbouw van de verwoeste hoofdstad.


De Perry Rhodan-aflevering van de volgende week schakelt over naar de Terranen, die bij de Nonggo's zijn gestrand, en naar een expeditie, die door Perry Rhodan wordt uitgerust. Deze gaat naar de galaxie van de Baolin-Nda.


Oorspronkelijke titel: Gefangen in Terrania

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: een miljoen gegijzelden – als onderpand van de invasiemacht.


Locatie en tijdsruimte: Terra – november 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Taka Fellokk - De aanvoerder van de Dscherro stelt vreselijk eisen. Cistolo Khan - De LVT-commissaris moet direct met de barbaren onderhandelen. Katie Joanne - De koudbloedige journaliste houdt vol in Terrania's centrum. Atlan - De Arkonide ervaart meer over de herkomst van de Dscherro. Astra Hossaiini - De mede-eigenaresse van Sol-Tel komt in een heikele situatie terecht.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende