Terra – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1888 • 0733    DRIE TEGEN GOUSHARAN


Hoofdpersonen: Domino Ross, Arno Wosken, Rosa Borghan, Loran Misky, Tschoch, Fellokk.


Nadat de Nonggo's - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, komt het tot het eerste officiële contact tussen Gorhoon, de galaxie van de Nonggo's, en de Melkweg.

Oktober 1289 NGT, ofwel oktober 4876 oude tijd, zou hiermee een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen markeren: weg van de strijdende galactische grootmachten, op weg naar een samenwerking van verschillende galaxies onder de vlag van de Thoregon Coalitie.

Maar dan loopt alles mis. Het Helioten-bolwerk gaat in een daverende ontploffing ten onder. Twee zogenaamde factorelementen blijven op de Aarde achter - in de omgeving van Calcutta en van Terrania. De gebieden, waarvoor de factorelementen nu in de plaats staan, zijn daarmee ergens anders in het universum 'gestrand'.

Calcutta-Noord kwam in het Teuller-stelsel terecht, de thuisgalaxie van de Nonggo's. Daar werden de Terranen eerst geconfronteerd met de activiteiten, die de Chaosveroorzaker van Norrowwon in het stelsel van de Nonggo's ontketent. Op het laatste moment kon de toestand door Perry Rhodan in het reine worden gebracht, de inwoners van Calcutta zijn nu veilig.

Waar het verdwenen deel van Terrania is 'geland', weet tot nog toe niemand; in het factorelement in de Terraanse hoofdstad hebben de barbaarse Dsjerro's zich verschanst. Het lukt de Dsjerro-krijgers om Terrania te veroveren, voor de mensen in de megapool begint een lijdensweg,

Een commando van Siganezen probeert de burcht van de Dsjerro's te infiltreren. Er ontbrandt een strijd van: drie tegen GOUSHARAN ...


In ieder geval hebben de drie Siganezen hun hemelvaartscommando overleefd; bovendien konden gegevens uit het binnenste van de burcht Gousharan naar 'buiten' worden gebracht. Maar nog steeds zitten de Dsjerro's in het factorelement, en hebben honderdduizenden Terranen in hun macht.


Oorspronkelijke titel: Drei gegen Gousharan

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema