Terra – 12 en 17 oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1887 • 0732    ONZICHTBARE SIGANEZEN


Hoofdpersonen: Domino Ross, Arno Wosken, Rosa Borghan, Cistolo Khan, Atlan.


Nadat de Nonggo's het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, worden de eerste contacten gelegd tussen Gorhoon, de galaxie van de Nonggo's, en de Melkweg.

Het jaar 1289 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling, zou het begin van een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen zijn: het einde van de oorlogen tussen galactische grootmachten en het begin van een samenwerking tussen galaxies onder de hoede van de Thoregon Coalitie, waartoe ook de Terranen, in de persoon van Perry Rhodan, schijnen te behoren.

Alles gaat mis, als het Helioten-bolwerk in een explosie vergaat. Twee zogenaamde factorelementen blijven op Terra achter, het ene bij Calcutta, het andere bij Terrania. De gebieden, waar de factorelementen nu staan, zijn 'gestrand' in een ander deel van het universum.

Calcutta-Noord kwam uit in het Teuller-stelsel van de Nonggo's, waar Perry Rhodan een einde maakt aan de moeilijkheden, die worden veroorzaakt door de Chaosveroorzaker van Norrowwon.

Waar het verdwenen deel van Terrania is 'geland', weet niemand. In het daar achtergebleven factorelement zijn de Dsjerro's verborgen, barbaren die erin slagen, Terrania te veroveren en de bewoners te tiranniseren. Er lijkt maar één mogelijkheid te zijn, daar een einde aan te maken - door een actie van de onzichtbare Siganezen ...


De kleine Siganese commandogroep heeft kunnen binnendringen in de burcht van de Dsjerro's, maar dan beginnen de moeilijkheden: ze moeten een mogelijkheid vinden de Dsjerro's te verslaan.


Oorspronkelijke titel: Unsichtbare Siganesen

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: R. Voltz

Prijs €2.05

Nederlandse vertaling: H. Brown