< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1887 • 0732    ONZICHTBARE SIGANEZEN


Nadat de Nonggo's het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, worden de eerste contacten gelegd tussen Gorhoon, de galaxie van de Nonggo's, en de Melkweg.

Het jaar 1289 van de nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling, zou het begin van een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen zijn: het einde van de oorlogen tussen galactische grootmachten en het begin van een samenwerking tussen galaxies onder de hoede van de Thoregon coalitie, waartoe ook de Terranen, in de persoon van Perry Rhodan, schijnen te behoren.

Alles gaat mis, als het Helioten-bolwerk in een explosie vergaat. Twee zogenaamde factorelementen blijven op Terra achter, het ene bij Calcutta, het andere bij Terrania. De gebieden, waar de factorelementen nu staan, zijn 'gestrand' in een ander deel van het universum.

Calcutta-Noord kwam uit in het Teuller-stelsel van de Nonggo's, waar Perry Rhodan een einde maakt aan de moeilijkheden, die worden veroorzaakt door de Chaosveroorzaker van Norrowwon.

Waar het verdwenen deel van Terrania is 'geland', weet niemand. In het daar achtergebleven factorelement zijn de Dsjerro's verborgen, barbaren die erin slagen, Terrania te veroveren en de bewoners te tiranniseren. Er lijkt maar één mogelijkheid te zijn, daar een einde aan te maken - door een actie van de onzichtbare Siganezen ...


De kleine Siganese commandogroep heeft kunnen binnendringen in de burcht van de Dsjerro's, maar dan beginnen de moeilijkheden: ze moeten een mogelijkheid vinden de Dsjerro's te verslaan.


Oorspronkelijke titel: Unsichtbare Siganesen

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Plantekening (Duits exclusief): dragerschip van de Nonggo door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: H. Brown

Prijs €2.05Ondertitel: ze kommen van Camelot – Cistolo Khan's laatste reserve.


Locatie en tijdsruimte: Terra – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Domino Ross - De Siganese reus is een ware waaghals. Arno Wosken - Een klein mens met een hoog moraal. Rosa Borghan - Ze is de techniek-specialiste van de groep. Cistolo Khan - De LVT-commissaris twijfelt over de alternatieven tegen de barbaren. Atlan - De Arkonide stuurt de Camelot's geheime troepen erop af.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende