Terra – 12 t/m 17 oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1886 • 0731    NA DE APOCALYPS


Hoofdpersonen: Darena Sar, Miamar Sar, Bré Tsinga, Cistolo Khan, Atlan.


Sinds de Nonggo's - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel installeerden, is er voor de Terranen het nodige veranderd: het komt tot het eerste officiële contact tussen Gorhoon, de galaxie van de Nonggo's, en de Melkweg.

Oktober 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening, ofwel oktober 4876 oude jaartelling, zou hiermee een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen markeren: ver van de strijdende galactische grootmachten, op weg naar een samenwerking van verschillende galaxies onder de vlag van de dubieuze Thoregon Coalitie.

Het lijkt dat ook de Terranen - belichaamd door Perry Rhodan - nu bij deze coalitie horen, die een belangrijke rol in het universum zou kunnen spelen.

Maar dan loopt alles door een aanslag in het honderd. Het Helioten-bolwerk gaat in een daverende ontploffing ten onder. Twee zogenaamde factorelementen blijven op de Aarde achter - in de omgeving van Calcutta en van Terrania. De gebieden, in plaats waarvan de factorelementen nu staan, zijn daarmee ergens anders in het universum 'gestrand'.

Calcutta-Noord kwam in het Teuller-stelsel terecht, de thuisgalaxie van de Nonggo's. Daar werden de Terranen al geconfronteerd met de verrichtingen van de zogenaamde Chaosveroorzaker van Norrowwon in het stelsel van de Nonggo's. Op het laatste moment kon de toestand door Perry Rhodan bedwongen worden, de inwoners van Calcutta zijn veilig

Waar het verdwenen deel van Terrania is 'geland' weet tot nog toe niemand; in het factorelement in de Terraanse hoofdstad houden zich de barbaarse Dsjerro's schuil. Hun doel is, de Aarde te tiranniseren. Het lukt de barbaren Terrania te veroveren, voor de mensen in de megapool het begin van een lijdensweg. Ze mogen maar even op adem komen - en wel na de apocalyps ...


Ten slotte hebben de Dsjerro's na de verovering van het Hanze-hoofdkwartier de complete hoofdstad Terrania in handen. De oppermachtige liga van Vrije Terranen heeft tegenover deze barbaarse vreemdelingen geen enkele kans. Maar Atlan, de onsterfelijke Arkonide, heeft nog een troef op zak, waarvan de mensen op de Aarde niets konden weten: het zijn de kleine mensen van Siga, die nu tegen de barbaren in het factorelement worden ingezet.


Oorspronkelijke titel: Nach der Apokalypse

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema