Teuller-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1885 • 0730    TUSSEN DE LEEFSFEERRADEREN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Down Kempesch Kort, Shabazza, Der KONT, Zenndicyl Pervorat Zeun.


Sinds de Nonggo's - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel installeerden, is er voor de Terranen het een en ander veranderd: er wordt contact gelegd tussen Gorhoon, de galaxie van de Nonggo's, en de Melkweg.

Oktober 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening, ofwel oktober 4876 oude jaartelling, zou hiermee een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen inluiden: ver van de strijdende galactische grootmachten, op weg naar een samenwerking van verschillende galaxies onder de paraplu van de Thoregon Coalitie.

Het lijkt dat ook de Terranen - belichaamd door Perry Rhodan - nu bij deze coalitie horen, zonder dat ze er veel over weten. Het Constituerende Jaar, zoals de Nonggo's het noemen, staat op het punt aan te breken.

Door een aanslag loopt alles in het honderd. Het Helioten-bolwerk gaat ten onder in een daverende ontploffing. Twee zogenaamde factorelementen blijven op de Aarde achter - in de omgeving van Calcutta en van Terrania. De gebieden, op de plaats waarvan de factorelementen nu staan, zijn daarmee ergens anders in het universum 'gestrand'.

En terwijl de Terranen op de Aarde worden geconfronteerd met nieuwe buren, de Dsjerro's, die de Aarde tiranniseren en die het lukt om Terrania te veroveren, begint voor de inwoners van Calcutta-Noord een totaal ander leven. Het stadsdeel belandt in de thuisgalaxie van de Nonggo's waar het getuige wordt van het werk van de Chaosveroorzaker. Het komt tot een beslissend treffen tussen de leefsfeerraderen ...


Het gevaar, dat de Nonggo's bedreigde, kon worden afgewend. Perry Rhodans nieuwe ruimtepak kon zijn eerste vuurproef met glans doorstaan. Nu gaat het erom, verdere stappen te ondernemen om nieuwe aanvallen van Shabazza af te slaan.


In het volgende deel van de Perry Rhodan-serie, geschreven door Susan Schwartz, speelt de handeling zich echter eerst weer af in de eigen Melkweg. Op de Aarde, thuisplaneet van de mensheid, gaan de barbaarse Dsjerro's nog steeds flink tekeer.


Oorspronkelijke titel: Zwischen den Sphärenrädern

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema