< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1884 • 0729    BOODSCHAP VAN DE KONT


Sinds de Nonggo's - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, is er voor de Terranen het een en ander veranderd. Zo komt het eerste contact tot stand tussen Gorhoon, de galaxie van de Nonggo's en de Melkweg.

De maand oktober van het jaar 1289 NGT, wat gelijk staat aan het jaar 4876 volgens de oude jaartelling, zou dus een nieuw tijdperk in de Terraanse geschiedenis kunnen markeren: weg van strijd en oorlog tussen de galactische grootmachten, op naar een samenwerking tussen verschillende sterrenstelsels onder de paraplu van de verdachte Thoregon coalitie.

Het ziet ernaar uit, dat de Terranen - die worden vertegenwoordigd door de figuur Perry Rhodan - deel uitmaken van deze coalitie. Volgens de Nonggo's breekt binnenkort het Constituerende Jaar aan; de Helioten-bolwerken zijn slechts een technisch bijproduct.

Maar dan loopt alles door een aanslag in het honderd. Het Helioten-bolwerk slaat op hol en gaat in een gigantische explosie verloren. Er blijven op de Aarde twee zogenaamde factorelementen achter - in de omgeving van Calcutta en in Terrania. Dat houdt echter ook in, dat de getroffen gebieden, waar nu de beide factorelementen staan, ergens anders in het universum zijn 'gestrand'.

Terwijl de Terranen op de Aarde met nieuwe buren worden geconfronteerd, de Dsjerro's, wier doel het is om de Aarde aan zich te onderwerpen en die het lukt, Terrania te veroveren, begint er voor de bewoners van Calcutta-Noord een heel ander soort leven. Het stadsdeel landt op de thuiswereld van de Nonggo's - en de bewoners worden indirect geconfronteerd met de boodschap van de KONT ...


Terranen in het thuisstelsel van de Nonggo's - daarmee had een paar weken geleden nog niemand rekening kunnen houden. Het ziet ernaar uit, dat de mensen van de Aarde echter op het juiste moment op het Kenteullen-rad zijn beland. Terwijl de Nonggo's lijden onder het uitvallen van het neuron-net, zijn de Terranen nog in staat om in te grijpen.


Oorspronkelijke titel: Botschaft des KONT

Auteur: Peter Terrid

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: zijn opdracht is complex – maar veroorzaakt wel chaos.


Locatie en tijdsruimte: Teuller-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: KONT - Waar hij opduikt breekt de chaos uit. Down Kempesch Kort - De Nonggo beleeft een catastrofe. 4Treplid - De Pharynx incasseert een vernietigende nederlaag. Lotos Nurt - Hij is de vierde bode van Thoregon.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende