Teuller-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1883 • 0728    DE SCHIPBREUK LIJDENDE STAD


Hoofdpersonen: Tautmo Aagenfelt, Loura Gaikunth, Nort Dimo, Tyra Ndoram, Lentini.


Sinds de Nonggo's - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel installeerden, is er voor de Terranen het een en ander veranderd: Er komt tot contact tot stand tussen de galaxie van de Nonggo's en de Melkweg, met eerste besprekingen en een uitwisseling van wetenschappelijke kennis.

Oktober 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met oktober 4876 oude tijd, zou hiermee een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen markeren: ver weg van de strijd tussen de galactische grootmachten, op weg naar een samenwerking van verschillende galaxies onder de paraplu van de nog steeds verdachte Thoregon Coalitie.

Naar het schijnt horen de Terranen - belichaamd door Perry Rhodan - nu bij deze coalitie, zonder daar veel meer van te weten dan slechts enkele gegevens. Het Constituerende Jaar, zoals de Nonggo's het hebben genoemd, staat op het punt aan te breken; de Helioten-bolwerken zijn maar een technisch bijverschijnsel.

Maar dan loopt door een aanslag alles mis. Het Helioten-bolwerk raakt van de wijs, uiteindelijk vergaat het in een daverende ontploffing. Twee zogenaamde factorelementen blijven op de Aarde achter - in de omgeving van Calcutta en van Terrania. Dat betekent echter, dat de gebieden, op de plek waarvan de factorelementen nu staan, in een andere regio van het universum zijn 1 gestrand'.

En terwijl de Terranen op de Aarde worden geconfronteerd met nieuwe buren, de Dsjerro's, wier doel is, de Aarde te tiranniseren en die erin slagen Terrania te veroveren, begint voor de inwoners van Calcutta-Noord een totaal ander leven. Want Calcutta is de schipbreuk lijdende stad ...


Perry Rhodan lijkt precies op het juiste moment in het stelsel van de Nonggo's aangekomen te zijn. De Terraan treft er mensen van de Aarde aan, die door de ontploffing van het Helioten-bolwerk in deze sector van het universum zijn terechtgekomen, en komt voor problemen te staan, waarmee tot nu toe nog geen mens zich heeft hoeven bezighouden.

Uiteindelijk heeft de vernietiging van het Helioten-bolwerk voor de Nonggo's heel andere gevolgen.


Oorspronkelijke titel: Die schiffbrüchige Stadt

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema