< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1883 • 0728    DE SCHIPBREUK LIJDENDE STAD


Sinds de Nonggo's - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel installeerden, is er voor de Terranen het een en ander veranderd: Er komt tot contact tot stand tussen de galaxie van de Nonggo's en de Melkweg, met eerste besprekingen en een uitwisseling van wetenschappelijke kennis.

Oktober 1289 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met oktober 4876 oude tijd, zou hiermee een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen markeren: ver weg van de strijd tussen de galactische grootmachten, op weg naar een samenwerking van verschillende galaxies onder de paraplu van de nog steeds verdachte Thoregon coalitie.

Naar het schijnt horen de Terranen - belichaamd door Perry Rhodan - nu bij deze coalitie, zonder daar veel meer van te weten dan slechts enkele gegevens. Het Constituerende Jaar, zoals de Nonggo's het hebben genoemd, staat op het punt aan te breken; de Helioten-bolwerken zijn maar een technisch bijverschijnsel.

Maar dan loopt door een aanslag alles mis. Het Helioten-bolwerk raakt van de wijs, uiteindelijk vergaat het in een daverende ontploffing. Twee zogenaamde factorelementen blijven op de Aarde achter - in de omgeving van Calcutta en van Terrania. Dat betekent echter, dat de gebieden, op de plek waarvan de factorelementen nu staan, in een andere regio van het universum zijn 1 gestrand'.

En terwijl de Terranen op de Aarde worden geconfronteerd met nieuwe buren, de Dsjerro's, wier doel is, de Aarde te tiranniseren en die erin slagen Terrania te veroveren, begint voor de inwoners van Calcutta-Noord een totaal ander leven. Want Calcutta is de schipbreuk lijdende stad ...


Perry Rhodan lijkt precies op het juiste moment in het stelsel van de Nonggo's aangekomen te zijn. De Terraan treft er mensen van de Aarde aan, die door de ontploffing van het Helioten-bolwerk in deze sector van het universum zijn terechtgekomen, en komt voor problemen te staan, waarmee tot nu toe nog geen mens zich heeft hoeven bezighouden. Uiteindelijk heeft de vernietiging van het Helioten-bolwerk voor de Nonggo's heel andere gevolgen.


Oorspronkelijke titel: Die schiffbrüchige Stadt

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Galornen door Georg Joergens

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: ze zijn Calcutta's bewoners – en belanden in een vreemd stelsel.


Locatie en tijdsruimte: Teuller-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Tautmo Aagenfelt - Een fysicus verdwaalt in het stelsel van de Nonggo. Loura Gaikunth - De tweede burgemeester van Calcutta staat voor haar grootste beproeving. Nort Dimo - De hulp van de burgemeester is niet bepaald de slimste. Tyra Ndoram - De wetenschappelijke referent laat het tot een krachtmeting komen. Lentini - Een Terraanse politicus wordt plotseling belangrijk.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende