Terra – 11 en 12 oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1882 • 0727    DE 48 UUR VAN TERRANIA


Hoofdpersonen: Abraham Mellors, Katie Joanne, Taka Fellokk, Cistolo Khan, Roger en Nora Mellors.


Sinds de Nonggo's het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, is er voor de Terranen iets veranderd: het komt tot een contact tussen het sterrenstelsel van de Nonggo's en de Melkweg, tot de eerste onderhandelingen en uitwisselingen van wetenschappelijke kennis.

Oktober 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met oktober 4876 van de oude jaartelling, markeerde een nieuw tijdperk in de Terraanse geschiedenis: ver weg van de strijd tussen de galactische grootmachten, naar een samenwerking van verschillende galaxies onder auspiciën van de onheilspellende Thoregon Coalitie.

Blijkbaar behoren de Terranen - Perry Rhodan - nu tot deze Coalitie, zonder daarover meer te weten dan slechts enkele aanwijzingen. Het Constituerende Jaar, zoals de Nonggo's het hebben genoemd, staat voor de deur; de Helioten-bolwerken zijn slechts een technische bijzaak.

Maar vervolgens loopt het door een aanslag helemaal mis. Het Heliotten-bolwerk functioneert krankzinnig, ten slotte vergaat het in een gigantische explosie. Twee zogenaamde factordamp-barrières blijven achter op de Aarde - in de omgeving van Calcutta en van Terrania.

En de Terranen worden met nieuwe buren geconfronteerd, de Dsjerro's. Op het eerste gezicht blijken de vreemdelingen brutale, vechtlustige barbaren die als doel hebben, de Aarde te tiranniseren en die men niet serieus hoefde te nemen.

Maar dat men barbaren niet mag onderschatten, bewijzen de gebeurtenissen van de 10e oktober: ze beginnen een brutale stormloop op de hoofdstad van de Aarde. Wat zich dan ontwikkelt, zijn de 48 uur van Terrania ...


Slechts twee dagen duurde de slag om Terrania, de hoofdstad van de Aarde en van de Liga van Vrije Terranen. Er is de Dsjerro's iets gelukt, waarmee niemand van tevoren rekening heeft gehouden: Ze hebben het voor elkaar gekregen om het hart van de mensheid te bestormen en te verwoesten.


In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week, die door Robert Feldhoff werd geschreven, wisselt de plaats van handeling weer. Hij vertelt over het lot van de Terranen, die via een factorelement in een ander deel van het universum zijn gestrand.


Oorspronkelijke titel: Die 48 Stunden von Terrania

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Jong