Terra – 10 oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1881 • 0726    DAGEN VAN CHAOS


Hoofdpersonen: Katie Joanne, Nora Mellors, Taka Fellokk, Cistolo Khan, Asman van Kynor.


Sinds de Nonggo's het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, worden de eerste contacten tussen de Melkweg en de galaxie van de Nonggo's gelegd: onderhandelingen en het uitwisselen van wetenschappelijke kennis.

Het jaar 1289 van de Nieuwe Galactische Tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling - zou het begin van een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen zijn: het einde van de oorlogen tussen galactische grootmachten en het begin van een samenwerking tussen meerdere galaxies onder de hoede van de nog steeds geheimzinnige Thoregon Coalitie. De Terranen schijnen in de persoon van Perry Rhodan deel uit te maken van deze Coalitie, waarover bijna niets bekend is. Alleen dat het 'Constituerende Jaar' gaat beginnen; en dat de Helioten-bolwerken slechts technische hulpmiddelen zijn.

Door een aanslag gaat alles mis, het Helioten-bolwerk vergaat in een enorme explosie. Twee zogenaamde factordamp-barrières blijven achter op Terra - één bij Calcutta, de andere bij Terrania.

Verder worden de Terranen geconfronteerd met nieuwe buren, de Dsjerro's. Ze blijken agressieve barbaren die Terra willen terroriseren, maar die men niet serieus hoeft te nemen. Dan blijkt dat men ook barbaren niet moet onderschatten - Terrania wordt bedreigd door dagen van chaos ...


Binnen enkele uren is het de Dsjerro's gelukt, de verdedigers van Terrania terug te dringen en te verzwakken. Het vasthouden van gijzelaars, keiharde aanvallen en een wapenarsenaal dat niemand had verwacht - de barbaren zijn sterker en gevaarlijker dan de leiders van de Liga van Vrije Terranen zich zelfs maar hadden kunnen voorstellen. En de nachtmerrie is nog niet voorbij.


Oorspronkelijke titel: Chaostage

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown